El Secretari autonòmic d’Ocupació i Director general de LABORA, Enric Nomdedéu, s’encarregarà de la inauguració de l’autobús

La Regidoria de Foment d’Ocupació, dirigida per María Antonia Laviós, ha anunciat en roda de premsa a la Casa de Cultura que Altea rebrà la visita del Bus Labora els pròxims dies 10, 11 i 12 de maig. L’oficina mòbil d’assessorament d’ocupació estarà situada en la Plaça de l’Ajuntament i l’horari d’atenció al públic serà de 10.00 a 20.00 hores, sense necessitat de cita prèvia. “Aprofitant la visita d’aquest autobús, des de la regidoria al costat de l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local organitzarem les primeres jornades ocupació Ocupa’t per a donar més visibilitat al nostre treball i ajudar a la ciutadania en tot relacionat amb la inserció laboral” ha assenyalat Laviós.

El Bus Labora és un punt mòbil equipat i adaptat com a oficina “Espai Labora” en el que personal especialitzat oferirà ajuda a les persones sense ocupació o amb necessitat de millorar el seu currículum. En aquest autobús podran rebre informació sobre diversos serveis oferits per Labora, com a ajuda i assessorament vinculat a la cerca d’ocupació, itineraris formatius, renovació de la targeta de desocupació o orientació en l’elaboració d’un CV. El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, serà present en la inauguració de l’autobús el dia 10 de maig així com a les jornades d’Ocupació.

A la Plaça de l’Ajuntament hi haurà estands de diferents col·laboradors en estes jornades com ara el propi portal d’ocupació de l’Ajuntament d’Altea, Ocupa’t, Creu Roja amb el seu Pla d’Ocupació, Altea Emprendre per rebre informació sobres start-ups i emprenedurisme o l’oficina de projectes europeus EuroAltea per a que la ciutadania es puga informar de les possibilitats de les diferents oportunitats que poden tenir i la pròpia Ràdio Altea.

Aprofitant la vista del Bus Labora, la Regidoria de Foment d’Ocupació, ha organitzat les primeres jornades Ocupa’t. Aquestes jornades es realitzaran a la Casa de Cultura i tindran el seu eix central sobre la inserció laboral des de diferents aspectes i actors axió com rebre informació sobre ajudes.

“Aquesta iniciativa és un pas més dins del treball que des de l’Ajuntament i Labora es fa per a fomentar l’ocupació i la formació”, ha recalcat María Lavios, regidora de Foment de l’Ocupació. “A aquest punt mòbil se sumarà les primeres jornades Ocupa’t per a oferir conferències sobre orientació laboral que tindrem en el nostre municipi en la segona setmana de maig, i també visibilitzar tot el treball que es porta realitzant des de la pròpia regidoria i de l’equip format per a aconseguir la inserció laboral plena a Altea”, ha recordat la regidora.

El 10 de Maig serà el torn de tres conferències, la primera, “Jornada Marina Baixa Territori i Ocupació”, una conferència sobre el pacte territorial d’ocupació on tindrem representació de la Universitat d’Alacant, diferents agents de desenvolupament local, membres de la FVMP i on volem contar amb l’entramat empresarial del municipi i comarca, ja que els assumptes que hi es tractaran, son beneficiosos per a elles i ells. En la segona conferència, el CEFIRE explicarà la formació de la FP Dual, on es parlarà del conjunt de les accions que tenen com a finalitat proporcionar a l’alumnat una qualificació professional que combine la formació rebuda en un centre formatiu amb l’activitat formativa en una empresa, i, amb això, aconseguir la implicació de les empreses en el programa formatiu per a afavorir la inserció laboral i la contractació directa de l’alumnat. I la tercera, es parlarà de com sol·licitar i quins avantatges té la subvenció “Kid Digital” per a autònoms i Pimes. Una ajudes que poden arribar fins a 12.000 euros.

El dia 11 de maig, a les 19.00, hi haurà una xarrada per a joves menors de 30 anys sobre el sistema de Garantia Juvenil. La conferència consistirà sobre els avantatges que té aquest sistema i la importància d’estar inscrit o inscrita en aquest sistema. A més, s’explicarà de com poder apuntar-se i perquè.

L’últim dia de la jornada Ocupa’t, 12 de maig, hi haurà una conferència anomenada, “Formació i reconeixement d’experiència laboral”. S’explicarà en què consisteix els certificats de professionalitats i cóm poder homologar la teua experiència laboral a un títol.

“En matèria de l’ocupació, la formació és fonamental per a persones que necessiten adquirir més coneixements o per a joves sense formació laboral. Per tant, pensem que aquestes jornades són importants perquè la ciutadania conega tots els plans i subvencions per a aconseguir la inserció laboral plena” finalitzava el tècnic del la Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local, Joan Jose Oliver.