Amb l’objectiu comú d’aconseguir la major inserció laboral possible, Creu Roja Altea i la regidoria de Foment de l’Ocupació posen en marxa un nou curs formatiu destinat a persones aturades. Es tracta d’un curs gratuït anomenat “Operacions auxiliars a la venda: caixa i reposició”, que començarà a finals d’este mes de març.

A la presentació del curs han estat l’edil de Foment de l’Ocupació Maria A. Laviós; la coordinadora de Creu Roja Altea, Inmaculada Martínez i Mónica Salmerón, tècnica d’Ocupació de Creu Roja.

Com ha recordat l´edil de Foment de l´Ocupació, “l´Ajuntament signa un conveni anual amb Creu Roja i part dels recursos econòmics que contempla el conveni es dediquen a la realització d´accions formatives que ajuden a la població aturada a trobar una feina”. “I en aquest marc de col·laboració s’enquadra este nou curs”; ha detallat l’edil.

Segons els detalls apuntats per la coordinadora de la Creu Roja, “el pla d’ocupació de la Creu Roja s’emmarca dins de l’atenció integral a la persona. S’intenta treballar en tots els aspectes de la persona per poder treure-la del marc de vulnerabilitat i l’ocupació és fonamental perquè és l’element impulsor més gran de la inclusió en la societat”. “L’any passat es van atendre un total de 116 persones de les quals 76 van aconseguir una feina. Un índex alt tenint en compte el perfil d’estes persones que normalment fa molts anys que no treballen, no tenen formació o fins i tot són víctimes de violència, per la qual cosa l’índex d’inserció sol ser molt més baix, per la qual cosa estem molt contents amb allò aconseguit”; ha afegit Martínez, qui ha remarcat que “a la Creu Roja treballem tots els aspectes de la persona per poder facilitar la inserció”.

Pel que fa als detalls del curs esmentat, estos han estat indicats per la tècnica d’ocupació de Creu Roja, que ha revelat que es tracta d’un curs de 100 hores, semipresencial. Hi ha 4 classes presencials i la resta en línia. “Estem treballant en la possibilitat que els alumnes del curs facen pràctiques a empreses, però encara no està tancat completament”; ha avançat Salmerón.

El curs es prolonga fins a finals de maig i s’hi uneixen uns models complementaris amb competències digitals, prevenció de riscos laborals i igualtat d’oportunitats i la recerca de feina.

Els interessats a inscriure’s al curs ho poden fer a través de 3 vies; a través de les publicacions en xarxes socials de l’Ajuntament i de Creu Roja; a través del telèfon, de dilluns a divendres de 9:30 a 13:30, telefonant al 965 843 183 i a través d’un correu a monica.salmeron@cruzroja.es

Una vegada comunicada la intenció de participar al curs, des de Creu Roja es posen en contacte amb l’interessat i li donen els detalls, tant de la inscripció, per a la qual s’ha d’emplenar un formulari a https://forms.office.com/r/nYA1WhaRsT

Finalment, l´edil de Foment de l´Ocupació ha destacat la importància del treball conjunt d´institucions i entitats privades o associacions que comparteixen objectius comuns, com és en este cas el de treballar per aconseguir el menor nombre de desocupats possibles.