El jurat encarregat de triar als 17 artesans que podran exposar en la 39 edició de la Mostra d’Artesania s’ha reunit aquest matí a la Casa de Cultura per a dur a terme aquesta selecció. El tribunal estava compost per sis membres: Ignacio Beltrán, tècnic de Cultura; Pepi Dura, tècnica de Comerç; i els representants de l’UNART (Associació d’Artesans d’Altea) Luis Rama, el president; Lucía Lorente, Felipe Marcos i Coque Aranda. Enguany han participat 30 artesans de tot el país.

La regidora de Cultura, Aurora Serrat, ha detallat: “com és de costum el nivell de la proposta és d’una gran qualitat i la selecció ha sigut difícil” i, va afegir: “els materials de les propostes seleccionades eren de cuir, tèxtil, bijuteria, joieria, fusta i paper”. L’elecció dels participants ha seguit els criteris bàsics de qualitat artística, originalitat i grau de manipulació artesanal.

Els 17 artesans seleccionats posaran els seus productes a la venda en la Plaça de l’Església d’Altea durant els dies de Setmana Santa i els mesos de juliol i agost. “I com és costum no podrà a haver-hi més de tres expositors amb els mateixos materials” va recordar l’edil.

L’edició 39é comptarà amb total de 18 parades, de les quals 17 son seleccionades per el jurat i l’altra entrarà directament per a ser la tercera peça premiada per UNART 2021 Així ho ha destacat l’edil de l’àrea, Aurora Serrat, qui també ha recordat que “enguany se seguiran les mateixes premisses; un primer i segon premi a la millor peça amb una dotació de 1.000 € i 500 € bruts, respectivament, i un tercer premi que donarà l’accés directe a la Mostra 2023 a un dels artesans”.