L’Ajuntament d’Altea serà qui licite i dirigisca les obres de millora de les infraestructures hídriques i de sanejament en el nucli antic del municipi. Així ho ha donat a conèixer el regidor d’Infraestructures i Cicle Hídric, Diego Zaragozí, que ha recordat que l’execució d’este important projecte, valorat en 612.000€, té per objecte eliminar els problemes de salubritat i humitats que pateixen els veïns del Portal Vell i carrer Sol a causa de l’antiguitat i deteriorament de les infraestructures subterrànies.

Segons ha explicat l’edil d’àrea, “el consistori rebia la passada setmana la notificació sobre el consentiment de la Diputació d’Alacant perquè siga el propi ajuntament qui licite i supervise estes obres tan necessàries per al municipi”.

“El projecte, iniciat en la passada legislatura, és un ambiciós pla en què s’actuarà sobre les infraestructures hídriques i de sanejament de la part Est del poble antic que es troben obsoletes i deteriorades i estan donant problemes d’humitats a la zona”; ha recordat Zaragozí, que ha puntualitzat que, “al tractar-se d’unes obres de més de mig milió d’euros, és la Diputació la que té la potestat d’executar-les, però com afecten una zona de característiques especials l’ajuntament ha demanat executar-les i ara ens ha arribat el consentiment de l’administració provincial “.

Diego Zaragozí ha assenyalat que “en breu es procedirà a obrir el període de licitació de les obres, ja que es preveu un període de durada de 5 mesos i es pretén que estes hagen conclòs abans de la propera Setmana Santa. Un període de vacances en què l’afluència turística en esta zona és nombrosa”.

A més, “aprofitant la necessitat d’esta actuació també es canviarà la urbanització superficial seguint el model empedrat del poble antic, treballant en una plataforma única, per comoditat i seguretat dels vianants facilitant l’accessibilitat i amb passos de rodes per als vehicles”; ha apuntat el responsable municipal d’Infraestructures.

Arribat este punt, Diego Zaragozí, comentava que el tràmit de cessió de drets naixia durant una visita a la zona de diversos membres de l’equip de govern, la regidora de Ciutadans i el diputat d’Infraestructures i Assistència a Municipis, Javier Gutiérrez.

L’import total del projecte d’obra és de 612.000€, dels quals la Diputació aportarà 369.000€ i l’Ajuntament 243.000€.

Diego Zaragozí ha conclòs la seua exposició anunciant que “ja s’ha redactat un nou projecte per continuar estes obres al carrer Alacant i que esperem poder executar dins el pròxim any també”.