Arcadi Espanya qualifica com una prioritat per al Consell l’impuls dels ports.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España; la directora general de ports, Mª Luisa Martínez i l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, han visitat les obres de reforç i consolidació del dic principal del Port d’Altea. Unes obres finançades per la Conselleria, que s’estan executant en estos moments i amb un pressupost de 1.700.000€.

“Els ports de la Generalitat són una prioritat per al Consell per la seua importància econòmica, social i també cultural. Per impulsar-los, en col·laboració amb els ajuntaments, cal reforçar-los i invertir-hi”; ha declarat el conseller durant la visita al Port d’Altea, que ha afegit que, “durant molt de temps no s’ha invertit en els ports i ara estem donant-li la volta a esta situació amb inversions importants com és la de 1.700.000€ en el port d’Altea per millorar tota l’escullera. Una actuació que durarà fins al mes de novembre i que és molt important per garantir la seguretat del port i la seua integració en el municipi en condicions de seguretat “.

“El Port d’Altea ha estat molt afectat durant molts anys per l’erosió i la falta de manteniment adequat i també pels temporals que hi ha hagut, que han fet necessària una actuació amb urgència”; ha afegit España.

En paraules del conseller, “no només és una inversió positiva per a l’economia, per al port, per a Altea, per als visitants, etc, sinó que es fa protegint el medi ambient amb estudis previs de la posidònia, entre altres”.

Per la seua banda, l’alcalde d’Altea, ha agraït al Consell esta destacada inversió que millorarà les instal·lacions portuàries. “Teníem necessitat de fer inversió al Port d’Altea perquè havia estat molt afectat pels temporals i el deteriorament d’esta obra, que data dels anys 70, ha fet que patís més amb els temporals i ara s’estan reforçant i millorant les instal·lacions per poder continuar amb garanties de seguretat i estabilitat”.

Jaume Llinares ha destacat les dificultats del sector pesquer i ha apuntat que “estes obres de consolidació pretenen garantir la vida del sector; òbviament al costat d’altres mesures de protecció que s’hauran de prendre de forma consensuada, com ara les aturades biològiques” i ha afegit,” per a nosaltres el port i l’activitat que s’hi desenvolupa és molt important, també com a atractiu turístic i amb estes obres millorem substancialment l’entorn del port “.

Finalment l’alcalde no ha volgut deixar passar l’oportunitat d’agrair a la Conselleria i els tècnics responsables de les obres, l’escassa afecció que les obres estan tenint en el trànsit de la zona. “S’estan fent unes obres de gran calat i les feines no han interferit en el normal desenvolupament de la vida en una zona que durant l’estiu veu multiplicats els usuaris; com en un principi es temia des de l’Ajuntament. Això demostra la bona coordinació de les obres”.

A la visita han assistit també la sotsdirectora general de Ports, Pilar Álvarez; els tècnics responsables de l’obra i empresa adjudicatària; així com els regidors d’Infraestructures, Diego Zaragozí, Urbanisme i Medi Ambient, Jose Orozco.

La directora i subdirectora, al costat dels representants de la Corporació s’han desplaçat posteriorment a Alcaldia, on han mantingut una reunió de treball ja agendada. En esta reunió s’han abordat temes pendents i rellevants, com la protecció de la Cala del Soio i el futur del Portet de l’Olla; així com l’estat de la nova concessió del Club Nàutic d’Altea.