Francesc Colomer dóna a conèixer a Altea les últimes xifres d’ocupació de la CV. 

El Pla de Sostenibilitat Turística d’Altea, al què es destinaran 4 milions d’euros, centra part de la intervenció de l’alcalde i l’edil de Turisme. 

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, han procedit a la signatura d’un nou conveni de col·laboració entre ambdues entitats per a la realització d’accions de màrqueting turístic i promoció del municipi d’Altea. La quantia que dit conveni contempla per a la posada en pràctica d’estes accions turístiques ascendeix a 50.000€.

En el transcurs de la firma ha estat també present la regidora de Turisme, Xelo González, que una vegada més ha agraït a l’administració autonòmica el suport a les iniciatives turístiques d’Altea; el director general de Turisme, Herick Campos i la portaveu de grup municipal socialista, Vicenta Pérez.

Conclosa la rúbrica del conveni, Francesc Colomer donava a conèixer les dades d’ocupació a la Comunitat Valenciana durant el mes de juliol “ha sigut un mes dinàmic en un any de transició i recuperació en el qual no han deixat de eixir notícies dissuasòries per viatjar, però tot i això la CV ha resistit i marcat uns indicadors molt interessants de la seua capacitat de fidelitzar mercats. El mercat internacional ha funcionat de manera complexa però el mercat nacional ha funcionat d’una forma molt solvent de manera que ens ha permès tenir uns registres considerables”.

El secretari autonòmic ha posat en consideració que “no es tracta d’oferir una perspectiva estrictament quantitativa, és important assenyalar que fa poc vam indicar que el producte cultural ocupa cada vegada un nivell més significatiu a l’hora d’inspirar el viatge”. “La rendibilitat se situa per davant de la mitjana estatal. No es tracta només de comptar persones sinó que els indicadors des dels quals analitzar el fenomen turístic han de ser el desestacionalitzar, diversificar, guanyar en rendibilitat i avançar en la transformació del model per fer-lo sostenible”; ha afegit Colomer.

Segons les dades aportades pel responsable de Turisme CV, juliol ha suposat un 66,63% d’ocupació en hoteleria; un 25,6 més que al 2020. En matèria de càmping l’ocupació ha estat en el 70%, un 30% més que el 2020; en apartaments i habitatges turístics, un 70,96% d’ocupació, gairebé un 25% més que l’any passat i els hotels d’interior, que el 2020 ja van experimentar un creixement significatiu, este any ha registrat un 52,28 %, un 9% més que el 2020.

Pel que fa a les previsions per al mes d’agost, Francesc Colomer s’ha mostrat prudent i ha comentat que cada vegada el període de planificació de l’turista és a més curt termini i és cada vegada més complicat fer previsions, però que si no hi ha un contratemps epidemiològic, es calcula que creixerà l’ocupació de forma significativa, respecte a l’any 2020, en tot el sector.

En el cas d’Altea, ha estat l’edil de Turisme què ha informat sobre les dades d’ocupació de el passat mes de juliol i a l’igual que els de la Comunitat Valenciana, aquests han estat positius pel que fa a el mateix mes de l’any passat.

Segons les dades aportades per hotels, hostals i pensions d’Altea, l’ocupació al mes de juliol ha estat de l’86,20%; 14 punts per sobre de la de l’any 2020, que s’ha situat en el 72,23%.

Xelo González ha assenyalat que la procedència principal dels turistes que Altea ha rebut al juliol ha sigut de la Comunitat Valenciana, seguits pels de la Comunitat de Madrid, Castella la Manxa i Catalunya. Sobre la recepció de turistes internacionals han destacat els procedents de França i Bèlgica.

Pel que fa a la programació d’actuacions al llarg de les tres anualitats que contempla el Pla, ha sigut l’edil de Turisme l’encarregada de detallar els treballs de la mateixa. Xelo González ha explicat que es dedicaran 933.101€ a la mobilitat urbana i sostenible, amb accions com ara la sensorització i senyalització intel·ligent pàrquings o l’adequació de vianants del Carrer Pont de Moncau. A la digitalització de la sostenibilitat mediambiental es dedicaran 1.297.120 € i ha destacat la instal·lació d’una xarxa de distribució elèctrica intel·ligent, a la qual es destinaran més de 650.000€ i la sensorització de recollida de residus sòlids urbans amb un cost de 452.540€ .

El Pla també contempla la implantació de sistemes de control d’aforament al nucli antic i platges; detecció primerenca d’incendis i sistema intel·ligent de vidiovigilancia; als quals es destinarà 498.000€.

L’eix de màrqueting i intel·ligència de destinació comptarà amb un pressupost de 532.000 € i en el mateix es contempla la configuració de recollida i visualització de dades i la monitorització de la capacitat d’allotjament, entre altres propostes.

I la diversificació del producte turístic, ciclisme i cultura, centren les actuacions de l’eix 5 amb la senyalització i homologació de rutes; sensorització de rutes ciclistes; creació d’una plataforma d’indicadors per a la pràctica de l’ciclismoe il·luminació creativa de l’Església de La nostra Sra de l’Consol. 552.947€ són els reservats per a estos projectes i altres més d’aquest 5è eix.

Pel que fa a la Governança, últim dels eixos programàtics, es destinaran 152.555€ a l’Oficina de Gestió del Pla de Sostenibilitat, que serà l’encarregada de controlar i gestionar la realització dels 23 projectes proposats i el cost total ascendeix a 3.966.499,76€, dels quals Altea aportarà 1.322.166,58€; a l’igual que l’administració regional i la de l’Estat.

Finalment, l’alcalde ha recordat que Altea va destinar gairebé 4 milions d’euros al Pla de Sostenibilitat Turística a destinacions, aportats a parts iguals per l’entitat local, la comunitat autònoma i l’Administració General de l’Estat. Una important inversió per a Altea que permetrà emprendre projectes inabastables sense estes subvencions. Així mateix, Jaume Llinares ha subratllat “la fortalesa del nostre model turístic i la ferma aposta d’este govern per a la seua consolidació”.