Des del passat dimecres, la plaça de l’Ajuntament es converteix en un espai expositiu que presenta les 25 propostes del concurs d’idees per la reforma de la casa consistorial i els seus exteriors. El regidor d’Urbanisme, Jose Orozco, va valorar la iniciativa a l’acte d’inauguració i presentació com “una mostra per dignificar l’immens treball de tots els equips i, al mateix temps, arrimar d’una manera transparent eixe magnífic treball al ciutadà perquè valore les múltiples solucions d’actuació en l’espai”.

Durant l’acte, Orozco va agrair la implicació del Col·legi Territorial d’Arquitectes d’Alacant, que va considerar que “les propostes són majors de les que imaginàvem” gràcies a la seua participació. Per la seua part, Emilio Vicedo, del CTAA, va remarcar que la participació del seu organisme “generalment aporta confiança als participants” i que es complementa amb la voluntat de l’ens públic.

A més a més, l’edil va insistir en la necessitat de portar a terme la remodelació de l’edifici municipal. “Estem parlant d’un Edifici que té més de cinquanta anys, molt millorable en la seua funcionalitat, opac perquè no té finestres en la seua façana pel ciutadà i que no té saló de plenaris”, explicava, i va destacar la relació de les obres amb el projecte de regeneració de la façana litoral, on és dona “molta importància a les connexions transversals que uneixen l’Altea de dalt i la de baix”.

En el mateix sentit, l’alcalde d’altea, Jaume Llinares, va destacar la necessitat de buscar una solució a la passarel·la que connecta la plaça amb l’Avinguda de València. “És la connexió per als vianants més important de l’Avinguda i necessita actualitzar-se”. Així, l’Alcalde va destacar que va quedar “sorprés amb les propostes per a millorar la mobilitat i l’accessibilitat de l’entorn” per la importància dins de cada projecte.

Per a finalitzar, el responsable municipal d’Urbanisme va recordar que, tot i el reconeixement de cinc de les propostes premiades, el primer premi va quedar desert “malgrat la gran qualitat de les idees”. No obstant això, va insistir que “aquest equip de Govern està buscant la manera de què estes propostes ja reconegudes siguen millorades pels seus equips en els pròxims mesos per poder donar amb l’encàrrec d’un projecte definitiu que puga satisfer tots els condicionants per transformar un espai importantíssim per a les alteanes i alteans”.