El dissabte 24 de juliol tindrà lloc la XIII edició de la Nocturna; la caminada de Guadalest a la mar organitzada per l’associació Nordicwalking i les regidories d’esports d’Altea i de l’Alfàs de Pi, regides per Pere Barber i Óscar Pérez, respectivament.

Després d’un any d’aturada a conseqüència de la pandèmia, torna la caminada de Guadalest a la mar; més coneguda com La Nocturna. Una activitat en la qual es pot participar o bé començant a la presa de l’embassament de Guadalest o des de més avall, amb distàncies de 20 i 16 quilòmetres. Així ho ha explicat el gerent d’Expedicions Marco Polo, Marc Dobbelaere, responsable de la part logística de la caminada.

Les inscripcions per participar es realitzen en www.nordicwalkingcv.com des de ja mateix.

El preu de les inscripcions és de 11€ per als empadronats a Altea i l’Alfàs, en el cas de no estar empadronat en aquests municipis, el preu de la inscripció és de 17€, sempre que es porte a terme abans del 15 de juliol. En el cas que la inscripció es curse després del 15 de juliol, el preu és de 14€ per empadronats i 19 per a no empadronats a Altea o l’Alfàs. El preu inclou transport amb autobús, assegurança RC i accidents, una samarreta, aigua i fruita durant el recorregut i a l’acabar uns snacks.

Segons els detalls oferts per l’organització, els participants seran traslladats en autobús i la eixida es preveu a les 21.00 hores des del pàrquing del mercat al costat de la Ciutat Esportiva d’Altea. L’autobús traslladarà als participants fins a la presa del riu Guadalest per als que realitzen la caminada de 20 km i els de 16 km començaran a l’altura del Museu de motos de Guadalest.

A més, es recomana portar calçat adequat per aguantar les 4 hores de caminada previstes, una llanterna frontal, aigua, barres energètiques, tiretes, desinfectant i repel·lent d’insectes. 6 monitors, vehicles tot terreny i una ambulància s’encarregaran de la seguretat dels participants i estaran disponibles durant tot el recorregut.

Hi haurà dos punts d’avituallament. El primer, a l’altura del pont de la Gremase, al terme municipal de Callosa d’en Sarrià, situat a 5 km de la eixida de la caminada curta, i a 10 km de la caminada llarga. El segon punt estarà a 5 km de l’arribada.

En nom dels Ajuntaments d’Altea i de l’Alfàs els seus respectius regidors d’Esports han agraït a Marco Polo Expedicions i a l’associació de Nordicwalkings el treball realitzat en pro d’esta 13 edició de La Nocturna. Tots dos han mostrat el seu suport a la iniciativa i s’han manifestat satisfets pel retorn d’aquesta activitat a l’aire lliure en què centenars de persones de la comarca participen habitualment.

“Esta caminada s’ha convertit ja en una tradició, la nocturna d’estiu, que des que participa Altea té un final molt més organitzat ja que a l’arribada dels participants disposen d’instal·lacions per a la seua neteja”; ha comentat Oscar Pérez.

Per la seua banda, Pere Barber, “és un plaer comptar amb una nova edició de La Nocturna. Hi ha moltes ganes per part de la gent de tornar a tenir activitat i vam començar a recuperar la normalitat amb diferents activitats com esta 13 edició de La Nocturna que tindrà lloc el 24 de juliol i a la qual esperem participe molta gent “.

“Convide a tota la ciutadania a participar de la Nocturna perquè és una activitat que els que l’han realitzat repeteixen i només tenen bones paraules de cara a esta”; ha conclòs el responsable municipal d’Esports d’Altea, Pere Barber.