La regidoria de Participació Ciutadana informa de les ajudes al lloguer anunciades per la Conselleria d’Habitatge amb l’objectiu de facilitar l’accés a una vivenda i ajudar així a aquelles persones que més ho necessiten. El termini de sol·licituds està obert fins al 8 de juliol.

Les ajudes subvencionen els rebuts des de l’1 de gener fins al 31 de desembre de 2021 i poden arribar a cobrir fins a un 40% del preu del lloguer o fins a un 50% si tots els membres de la unitat de convivència tenen més de 65 anys en el moment de presentar la sol•licitud. A més, també s’han convocat unes subvencions concretes per a joves menors de 30 anys. En este cas, les ajudes poden arribar fins al 50% del lloguer.

L’edil responsable, Maria A. Laviós, insisteix que la tramitació es farà exclusivament de forma telemàtica amb certificat digital o el sistema Clau Permanent. “Si alguna de les persones no disposa de certificat digital, el poden tramitar a les Oficines d’Atenció al Ciutadà que estan ubicades a la planta baixa de l’Ajuntament”, afegeix. Els interessats han de demanar cita en https://www.altea.es/es/cita-previa/

De la mateixa manera, la regidora recorda que l’Agència de Desenvolupament Local ofereix un servei d’ajuda en la instal·lació del certificat en la segona planta de la Casa de Cultura i al 96 584 28 53.

Per a poder accedir a les ajudes, la suma dels ingressos de les persones que tinguen domicili habitual i permanent a l’habitatge arrendat ha de ser igual o inferior a tres vegades l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples. Les famílies nombroses o persones amb diversitat funcional poden acreditar ingressos fins a quatre o cinc vegades l’IPREM.

Per a més informació al respecte, la Conselleria d’Habitatge ha habilitat el telèfon 96 386 60 00 i el correu electrònic ajudeslloguer@gva.es per a resoldre qualsevol dubte, així com el web www.habitatge.gva.es.