La regidoria d’Agricultura ha plantejat una bateria d’activitats i tallers adaptats sobre l’ús i gestió dels horts urbans ecològics. Segons el regidor de l’àrea, Jose Orozco, “és una aposta ferma per a continuar impulsant les bones pràctiques agrícoles en l’àmbit dels horts urbans municipals a través de la formació i la participació”. Els cursos estan dirigits tant per a aquells que s’inicien en el cultiu d’horts urbans com per a persones veteranes.

“Els horts urbans ecològics reforcen la biodiversitat en espais urbans, augmenten la connectivitat de diferents hàbitats i incrementen la qualitat de vida de la població”, afegeix Orozco.

Sota el títol “Tècniques d’agricultura ecològica i participativa per a horts urbans”, les jornades s’estructuren en tres tallers presencials de dues hores de duració i es realitzaran en l’Hort El Barranquet, situat en l’Avinguda Alcalde Juan Alvado. La formació serà fonamentalment pràctica amb tallers i activitats interactives tutelats per l’associació Agrollotja. Per a completar-la es podran consultar tutorials en línia de cada sessió en el web: www.agrollotja.org. A més, l’edil ha explicat que, durant cada sessió, “s’obrirà un debat per a aportar experiències, resoldre qüestions i assessorar en tècniques agrícoles ecològiques; i es recolliran les propostes de millora del projecte que aporten els usuaris”.

Les sessions s’estructuraran de la següent manera:

Dijous 10 de juny de 18:00 a 20:00

Tècniques d’agricultura ecològica. Principis agroecològics. Anàlisi del sòl
pràctic (pH i textura) i maneig correcte dels cultius millor adaptats. Fòrum obert: Assessorament tècnic i recollida de propostes de millora.

Dijous 17 de juny de 18:00 a 20:00

Principis d’horticultura ecològica. Planificació hort ecològic. Taller d’elaboració d’un quadern de bitàcola integral de l’hort. Fòrum obert: Assessorament tècnic.

Dijous 24 de juny de 18:00 a 20:00

Disseny i creació d’horts ecològics: preparació del terreny i elecció del substrat, tipus de reg, sistemes de cultiu. Taller de preparats vitalitzadors. Fòrum obert: Assessorament tècnic.

S’entregarà el material necessari per a la realització dels tallers a totes les persones participants, així com llavors o planters.

El curs és gratuït i les places són limitades. Les persones interessades poden inscriure’s a través del mail info@agrollotja.org o en els telèfons 626540025 / 621042180