La regidoria de Turisme, encapçalada per Xelo González, ha realitzat un balanç sobre l’activitat turística de la localitat durant la Setmana Santa. Tot i la influència de la situació sanitària, els visitants han confiat en Altea com a destí de vacances. “Hem aconseguit transmetre que fer turisme a Altea és segur, generant confiança i incentivant el consum, l’oci i el gaudi de manera conscient”, explica l’edil.

Respecte a les atencions en la Tourist Info i el punt d’informació de la Plaça de l’Església, els dies que més consultes s’han realitzat son dissabte, diumenge i dilluns, coincidint amb els dies festius. A causa de les restriccions vigents, la majoria foren per part de visitants provinents de dins de la Comunitat Valenciana: 94 d’Alacant, 82 de València i 48 de Castelló. També es van atendre 16 visitants estrangers des d’Europa i Amèrica. Les principals consultes han sigut sobre gastronomia i restauració, senderisme, rutes culturals i altres activitats.

Segons González, l’actual situació “ens ha fet apostar per un turisme familiar i de proximitat”. “Altea és una de les poblacions líder en turisme de qualitat en el Mediterrani i que, a pesar de l’impacte de la pandèmia mundialment, ens hem posicionat com un destí segur i de confiança per al visitant. Podem dir que Altea no ha patit tant estes conseqüències gràcies a la professionalitat dels empresaris i treballadors”. Afegia la regidora.

Respecte a les activitats en grup, entre les quatre visites guiades organitzades per la Regidoria, es van ocupar 54 de les 56 places disponibles; mentre que a les dues gimcanes es van inscriure 60 participants pertanyents a 18 unitats familiars, el màxim permés en les sessions.

La regidora ha finalitzat agraint el comportament de la població i els turistes pel compliment en tot moment de les mesures de seguretat i les normatives decretades per la Generalitat. I, de la mateixa manera, “animar a continuar en esta línia i apel·lar a la consciència ciutadana per a no abaixar la guàrdia”.