La regidoria de Noves Tecnologies, encapçalada per Pere Barber, es trobava des de feia uns mesos treballant en el redisseny del web institucional, però s’ha accelerat el procés després de l’incendi sofert per l’empresa de OVH on es trobava allotjat el servidor del web.

Com indica Pere Barber, “ens havíem fixat com a objectiu una remodelació profunda de altea.es, de fet teníem ja els esbossos inicials, en els quals prevalia, d’una banda, una estètica molt més neta i clara i de l’altra, fer més intuïtiva la navegació per al ciutadà”. “L’incendi patit a les instal·lacions de OVH a Estrasburg, ha afectat un dels dos servidors amb què compta l’Ajuntament per a les seues webs institucionals, de manera que vam decidir preparar una versió visible, ja amb la nova imatge.” Ha afegit el regidor.

Segons ha explicat Barber, “tot i que l’Ajuntament tenia contractat amb el proveïdor un sistema de còpies de seguretat, l’incendi va perjudicar de manera la instal·lació que la còpia habilitada es remuntava al passat mes de gener, i es feia impossible restablir la web amb els paràmetres anteriors. Per este motiu i, amb la finalitat que la nova web compte amb la informació més actualitzada de cada regidoria, s’ha preferit no fer un bolcat massiu de dades i s’està redissenyant cadascuna d’elles amb els responsables de cada àrea, d’esta manera s’anirà publicant poc a poc cada regidoria, amb la nova informació “.

Per tot això altea.es es troba en una versió Beta, en la qual ja s’han habilitat les seccions i accessos més importants, centrant-se en els tràmits que influeixen a la ciutadania i aquells que més visites tenien en la versió antiga. Com és tota la informació referent a la COVID, als processos de selecció de personal, el servei de cita prèvia, així com els accessos a tots els tràmits en seu electrònica.

“Es tracta d’una web totalment renovada que anirà creixent dia a dia, en la qual pretenem obtenir una navegació fàcil, accessible i que estarà totalment en línia amb les directrius que ens marca l’aposta d’Altea com DTI certificat en la norma UNE 17850”. Ha finalitzat Pere Barber, responsable municipal de Noves Tecnologies.