Exposició de gàrgoles de producció contemporània oberta a artesans ceramistes i artistes plàstics residents a tot l’Estat

La regidora de Cultura, Aurora Serrat ha anunciat la posada en marxa d’una activitat cultural inèdita com és la creació i exposició de gárgoles. La inscripció per participar està oberta des de hui mateix fins al 15 d’abril.

Segons ha indicat la responsable municipal de Cultura, “es tracta d’un projecte impulsat pel Taller de Creació Lecuona a la què l’Ajuntament dóna suport donada la seua originalitat i la seua manifestació com altaveu als artistes i creadors oferint-los un lloc on mostrar-se al món i així creant un reclam cultural, turístic, màgic i publicitari “.

El projecte compta amb la implicació d’un grup de creadors establerts a Altea que amb la iniciativa busca la promoció de la seua activitat i tallers. Es tracta d’una convocatòria oberta, que amb la suma d’esforços, té per objecte la promoció nacional i l’exposició per tot l’Estat.

“El retorn de les gàrgoles” és un projecte artístic que ofereix moltes vessants d’interès. La gàrgola defineix tant una eixida d’aigua d’una coberta com a una bèstia o dimoni que allunya els mals esperits. Dins d’estos plantejaments, arquitectònic i màgic, cal molta imaginació.

L’exposició a Altea donarà començament al mes de juny i les gàrgoles es podran veure a les façanes al casc antic. A més, hi haurà un concurs que atorgue un premi a la gàrgola més ben valorada.

Les gàrgoles estaran distribuïdes per algunes façanes en diferents carrers i mitjançant codis QR es podrà accedir a tota la informació de cada gàrgola i del taller que l’ha creat. Ha explicat l’edil, qui ha declarat que, “este esdeveniment suposa una absoluta novetat no només temàtica sinó també com a mètode expositiu i de promoció i publicitat per als tallers d’art i artesania i per al propi municipi, ja que Altea es convertirà en una galeria d’art d’escultura a la paret “.

Més informació a www.elregresodelasgargolas.com  o telefonant al 640763136