La regidoria de Turisme, amb el suport econòmic del Fons de Cooperació Municipal per a Municipis Turístics de la Comunitat Valenciana, ha instal·lat un aparador interactiu amb tecnologia tàctil d’atenció turística 24 hores.

L’execució consisteix a convertir el cristall de l’oficina de turisme en un punt d’informació on els turistes, visitants o ciutadans puguen realitzar consultes en qualsevol moment del dia des de l’exterior de l’oficina. Tota la instal·lació es realitza sobre la cara del cristall situada a l’interior d’aquesta, d’aquesta manera s’eviten els actes vandàlics, ja que no existeix contacte directe amb els elements tecnològics.

Xelo González, edil de l’àrea de Turisme, valora aquesta instal·lació com “una oportunitat perquè els nostres visitants estiguen atesos en tot moment perquè la seua experiència en el municipi arribe a ser tan completa com siga possible”.

A causa de la situació actual de pandèmia, la funció tàctil no estarà disponible. En defecte d’això, la pantalla mostrarà un codi QR que permetrà accedir a través d’un dispositiu mòbil a tot el contingut de la pantalla, que inclou informació d’interés com a rutes, concerts, exposicions, etc.

Aquesta acció s’engloba dins de l’aposta de l’Ajuntament d’Altea per aconseguir la certificació UNEIX 178501 en Sistema de Gestió de Destinació Turística Intel·ligent mitjançant l’ús de la innovació i la tecnologia que millore l’experiència de turistes i residents en l’adaptació d’Altea com un destí accessible i que garantisca el desenvolupament turístic sostenible en el seu vessant econòmic, sociocultural i mediambiental.