En el matí de hui, en Sessió Plenària Extraordinària, la corporació municipal ha aprovat definitivament el Pressupost Municipal d’Altea per a este 2021, amb els vots favorables de Compromís i PSOE, l’abstenció de Ciudadanos i els vots en contra del PP. Un exercici que té una previsió d’ingressos de 32.175.237€; una previsió de despesa de 31.967.815€ i un superàvit de 195.421 €. Un pressupost que l’edil d’Hisenda, Xelo González, ha qualificat com “un pressupost continuista acord amb les accions i projectes posats en marxa en estos últims anys i molt social, orientat a les persones”.

En paraules de la responsable municipal d’Hisenda, que ha estat l’encarregada de defensar, en representació del Govern, l’únic punt de la sessió, “venim a ratificar un pressupost auster, continuista i molt social, les partides que més s’incrementen són les destinades a foment de l’ocupació i inserció laboral, educació i benestar social, la partida d’assistència social per emergències ha crescut en 86.000€ i també s’ha produït un destacat augment en 150.000€ de la partida d’emergència social. Pel que fa al fons de contingència, que és el matalàs de seguretat de què es pot fer ús per atenuar l’impacte dels imprevistos que puguen sorgir durant l’exercici, este any serà de 156.544€. Xelo González s’ha referit a un dels projectes que en breu començarà la seua execució, segona fase de regeneració del Front Litoral, indicant que tot i ser el projecte més important de l’última dècada a Altea, no afectarà les inversions en el municipi ni als serveis que es presten als ciutadans, ni tampoc suposarà una pujada d’impostos per al seu finançament ja que el deute municipal ha deixat de ser un problema i els comptes municipals estan sanejades.

Els Pressupostos Municipals han comptat amb els vots favorables de Compromís i PSOE; l’abstenció de Ciudadanos, que ha reclamat més inversió en ajudes a la societat alteana i una baixada d’impostos i taxes per afrontar millor este difícil any 2021; a l’igual que el Grup Municipal Popular qui ha votat en contra els pressupostos per considerar que no contemplen ajudes a famílies, pimes i empresaris, ni la suficient inversió en incentivar el turisme. Al respecte d’estes premisses de l’oposició, la responsable municipal d’Hisenda ha instat a Ciudadanos i PP que expliquen com aplicar la seua fórmula de més despesa i menys ingressos sense que es descuadren els comptes. “No es pot demanar que es pugen les inversions, la despesa, les ajudes i es baixen els impostos”. “És fàcil demanar-ho, però és inviable”; ha emfatitzat la regidora.

Finalment, l’alcalde, Jaume Llinares ha fet ús de la paraula i ha declarat que “es tracta d’uns pressupostos molt socials que destinen més d’1.400.000€ a assistència social”. “L’equip de govern pensem que més que donar ajudes cal millorar l’economia del municipi incentivant la contractació i impulsant el sector econòmic amb iniciatives i projectes, com així estem fent”; ha sentenciat l’alcalde.