L’Alcalde d’Altea, Jaume Llinares, amb la regidora de Foment de l’Ocupació, Mari Laviós, han donat la benvinguda als díhuits persones que s’incorporen hui en el Ajuntament d’Altea, inscrites en els programes ‘Avalem Joves Plus’ i ‘Avalem Experiència ECOVID 2020’, pertanyents al LABORA, Servei Valencià d’Ocupació i Formació de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

En este sentit, l’Ajuntament d’Altea ha contractat a quinze persones desocupades majors de 30 anys, que durant un període de sis mesos, cinc d’ells exerciran com a conserge, dos com a operaris d’instal·lacions esportives, un tècnic de prevenció de riscos labores, sis auxiliars administratius i un tècnic informàtic, per a ajudar a pal·liar els efectes de la COVID-19 a Altea.

El finançament d’estes contractacions ve de la combinació de dos programes del Pla Integral d’Ocupació i Formació de la Generalitat. D’una banda, ‘Avalem Experiència’, dirigit a millorar l’ocupabilitat de persones desocupades majors de 30 anys, i per un altre, el Pla ‘ECOVID 2020’, dirigit a persones desocupades com a conseqüència de la conjuntura provocada per la pandèmia. L’edil ha explicat que “l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local de l’Ajuntament d’Altea va sol·licitar participar en este Programa de la Generalitat i se’ns ha concedit una important aportació econòmica de 177.284,34€”.

D’altra banda, el Consistori també comptarà amb tres persones desocupades menors de 30 anys del programa ‘Avalem Joves Plus’, un pla integral de formació i ocupació per a la contractació de joves qualificats aturats (EMPUJU), que dóna l’oportunitat de millorar l’ocupabilitat i adquirir experiència durant un any. D’esta forma s’incorporen un periodista, una community manager i una auxiliar de turisme.

Este programa compta amb una subvenció de 43.000 euros, que ha permès subvencionar el 50% dels costos laborals per part del  LABORA per a la contractació d’estes tres joves. Mari Laviós ha assenyalat que “des de l’Ajuntament hem realitzat un gran esforç per a poder contractar a totes estes persones ja que els terminis eren molt apurats. Des de la regidoria de forment de l’ocupació continuarem apostant per aprofitar totes les subvencions supramunicipals i que ajuden a fomentar l’ocupació donant oportunitats a les persones que s’han quedat sense treball degut a la crisi sanitària actual i també ajudar a aquelles que encara no han pogut exercir la seua professió, la qual cosa es complica en estos moments a causa de la situació que ens ha tocat viure a tots”.

Finalment, Jaume Llinares ha felicitat les díhuit persones que s’incorporen en el Consistori, “els ajuntaments no compten amb els recursos suficients i el vostre treball és important per a l’Ajuntament d’Altea, esperant que us aporte i servisca per a un futur”.