Jose Orozco, regidor de Medi Ambient, ha valorat positivament els tallers d’educació energètica i sessions informatives de l’Oficina Verda, realitzades des de l’1 d’octubre fins ara. Este dijous 17 de desembre té lloc l’última sessió informativa de l’any en el Centre Social d’Altea, de 10:00 a 14:00 hores.

Des d’Aeioluz, entitat responsable d’este pla d’estalvi d’energia, promouen un model energètic més sostenible, democràtic i eficient per a tots. Esta iniciativa, que compta amb la col·laboració de la Regidoria de Benestar Social, s’ha dirigit a la ciutadania a fi de fomentar un consum responsable i sostenible, tant des del punt de vista ambiental com econòmic, tenint en compte la pobresa energètica accentuada per la pandèmia.

L’edil s’ha mostrat molt satisfet amb la iniciativa i l’acceptació que ha tingut des que va començar. Els tallers han ajudat i ensenyat a la ciutadania a utilitzar millor les fonts d’energia, com estalviar energia i com llegir les factures i comprendre la informació que contenen. D’altra banda, també s’ha dut a terme un taller dirigit a Creu Roja i Càritas, així com dos formacions als tècnics de Serveis Socials, amb la finalitat que des del departament puguen oferir un assessorament personal.

A més, la iniciativa contempla la posada en marxa de l’Oficina Verda, que este dijous 17 de desembre, de 10:00 a 14:00 hores en el Centre Social d’Altea, durà a terme la seua última sessió informativa de l’any. Esta oficina brinda atenció individualitzada a totes les persones que ho sol·liciten, amb la finalitat d’analitzar les seues factures de llum i gas, i ajudar-los a reduir les seues despeses en estes. L’edil ha explicat que “s’han realitzat un total de set sessions informatives, atenent individualment cada persona, amb les quals s’ha aconseguit un estalvi mig anual per família de 468,17 euros”.

Les pròximes sessions i tallers començaran al gener. L’edil ha animat a totes les persones interessades a participar i ha assenyalat que “és una excel·lent oportunitat per a disminuir el cost de les factures i ajudar a reduir les emissions de CO₂”.

Per a assistir a l’última sessió informativa, es pot sol·licitar cita prèvia telefonant al 96 584 13 00; mitjançant correu electrònic a mediambient@altea.es; o a través de la web www.altea.es/citaprevia, triant ‘Oficina Verda’.