Aterra a Altea el Festival Series Nostrum, pioner a la Comunitat Valenciana i que tindrà lloc del 20 al 29 de novembre; així ho ha donat a conèixer Aurora Serrat, regidora de Cultura; Pere Barber, regidor de Film Office d’Altea i Carlos J. Navas, director del Festival.

La inauguració tindrà lloc a la Casa de Cultura, divendres 20 de novembre, a les 18:30 hores, a més d’acollir l’exposició de la vida i obra de Chicho Ibáñez Serrador, qui rebrà el primer premi a la trajectòria, a títol pòstum i que recollirà el seu fill Alejandro Ibáñez. Esta exposició es podrà visitar fins al dia 30 de novembre.

Aurora Serrat s’ha mostrat entusiasmada, “després de tants mesos d’espera, a la fi podem donar el tret d’eixida al Festival Series Nostrum. En representació de la Cultura del poble d’Altea, des de la Regidoria estem donant suport al sector perquè som conscients que les institucions són les encarregades que el circuit de la indústria del cinema no pare. Mostra d’això és que Series Nostrum es faça realitat a Altea”.

Pere Barber ha assenyalat que “un any després ens tornem a trobar presentant el festival que segur serà tot un èxit, malgrat que hàgem hagut d’adaptar-nos a les circumstàncies actuals. Només espere que la següent edició es puga dur a terme com teníem previst a l’inici de l’any”. Finalment, ha agraït l’esforç i treball de les persones implicades en la realització del festival i ha convidat a tothom a assistir.

Per la seua part, Carlos J. Navas, director del festival, ha explicat que “per a esta primera edició del festival hem creat una versió híbrida amb sessions presencials, perquè Altea és per a visitar-la, però evidentment vivim en un món global en el qual est 2020 ens ha portat a acostar-nos molt més a Internet i per això portarem tot el festival a la web”. Finalment, ha agraït a les institucions col·laboradores i a l’Ajuntament d’Altea, “qui ens ha donat suport des del primer instant amb la nostra proposta. Tenia clar que volia portar el festival a Altea, per la seua relació amb la Cultura, el seu encant i eixa proximitat que té la mar mediterrània i que, al seu torn, volíem reflectir amb el nom de ‘Series Nostrum’”.

Activitats programades del Festival Series Nostrum

En la pàgina web del Festival Sèries Nostrum es poden consultar totes les activitats presencials, que es desenvoluparan en el Centre Social d’Altea, entre les quals destaquen trobades, taules redones, projeccions i quatre diferents cicles, sota el nom de “Para no dormir”, “Produciendo Series”, “Series y Turismo” i “Creadoras”.

La jornada del 21 de novembre acull el cicle “Para no dormir” que es divideix en dues taules redones. D’una banda, “El terror que conocemos”, de 10:30 a 11:45 hores, i per un altre, “El legado de historias para no dormir”, de 12:15 a 13:30 hores. En horari de vesprada es projectarà “El asfalto”, de 18:20 a 19:00 hores; “El hombre que vendió su risa”, de 19:00 a 20:00 hores i “Urubú”, de 20:30 a 22:00 hores.

Per al més xicotets de la casa, el diumenge 22 i 29 de novembre s’han programat diferents activitats infantils a la Plaça Mestre la Música, de 10:30 a 13:30 hores.

El cicle “Produciendo Series”, es desenvoluparà el dilluns 23 de novembre amb una taula redona en la qual els participants plantejaran el tema de “El caso de las series diarias y el equipo implicado”, de 10:30 a 11:45 hores. Seguit de la taula “El dinero lo mueve todo: la financiación de las series”, de 12:00 a 13:15 hores, en la qual participaran José Luis Moreno del Institut Valencià de Cultura, i Triodos, moderat per Carlos J. Navas, director del Festival. El cicle conclourà amb una trobada amb els responsables d’À Punt sobre una sèrie molt poc coneguda i amb cap recorregut que estan desenvolupant, de 17:30 a 18:30 hores. I per a finalitzar, la projecció de, d’AMC – Sundance amb les sèries The Walking Dead: World Beyond i Bordertown, de 18:30 a 20:30 hores.

Emmarcat en el cicle “Series y Turismo”, el dimecres 25 de novembre, de 10:30 a 11:45 hores, es durà a terme la taula redona “Ese organismo llamado Film Office”. Seguit de “Más allá de Juego de Tronos”, de 12:00 a 13:15 hores. En horari de vesprada, es projectarà “Movistar + con la serie Alex Rider”, de 18:00 a 20:00 hores.

El 27 de novembre estarà dedicat a elles amb el cicle “Creadoras”. Totes les guionistes, directores i productores rellevants del sector audiovisual explicaran fins a quin punt influeix que les dones comencen a ocupar llocs rellevants en el procés de creació d’obres audiovisuals. En este sentit hi haurà dos taules redones, una dedicada a les guionistes, de 10:30 a 11:45 hores; i una altra a les directores, de 12:00 a 13:15 hores. A la vesprada, de 17:00 a 18:00 hores, es projectaran els episodis 304 i 305 de la sèrie “Al Salir de Clase”, i de 18:15 a 20:15 “El Último Show”. El dia acabarà amb la projecció de “#Luimelia”, de 20:45 a 21:45 hores.

Per a finalitzar el Festival Series Nostrum, el dissabte 28 de novembre estarà dedicat a les trobades. De 10:00 a 11:15 hores es reuniran Borja González i Diana Rojo, creadors de la sèrie “#Luimelia”, al costat de Carol Rovira i Paula Usero, protagonistes, i Montse García, directora de Ficció d’Atresmedia TV. D’11:30 a 12:45 hores, es reuniran Pascal Jongen i Eduardo Zaramella, creadors de la sèrie “Al Salir de Clase”. Per a finalitzar el matí, de 13:00 a 14:15 hores, tindrà lloc la trobada “El Último Show”, amb Aragón TV.

La gala de clausura i el lliurament de premis es durà a terme de 19.30 a 21.00 hores, i entre els quals destaquen quatre premis honorífics: el Premi a la Trajectòria “Chicho Ibáñez Serrador”, el Premi Conciencia “#Luimelia”, Premi Legado “Al Salir de Clase” i el Premi Repercusión “El Último Show”.

El Festival Series Nostrum està organitzat per l’Associació SeriesOn i Fuera de Series Producciones i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altea; Comunitat Valenciana; Institut Valencià de Cultura; Universitat Miguel Hernández; Casa Mediterráneo; Caixaltea; CreASGR; Costa Blanca; Hotel Altaia; Bocopa; Renfe i Grupo Servidauto. A més de comptar amb el suport d’À Punt, TVE, Mediaset España, AtresPlayer Premium, Aragón TV, Movistar +, AMC, Sundance TV i Canal Panda