La regidora de Cultura, Aurora Serrat, ha presentat hui l’exposició ‘Trans-Formas’ de l’artista José Plaza, que podrà ser visitada a la Casa Toni el Fuster, Fundació Eberhard-Schlotter, fins al 6 de desembre.

Esta col·lecció formada per cinc sèries conté un concepte en comú: la naturalesa i el rostre humà. La percepció i recursos estan concentrats en la realització de l’obra, aconseguint que l’espectador es trobe absort en la imatge i interactue visualment.

L’edil ha destacat que “es tracta d’una exposició que no deixa indiferent a ningú, l’obra et porta a un diàleg intern, a reflexionar sobre el tracte que, els éssers humans, li estem donant a la naturalesa”.

Per la seua banda, Sales Prats Gràcia, comissària de l’exposició ha explicat que “l’exposició motiva a l’espectador a interactuar, a buscar què hi ha darrere de la naturalesa. El llenguatge fotogràfic que José Plaza utilitza per a crear imatges pròpies, inventa i recrea la realitat que ell observa”.

De les sèries que ens mostra l’artista, destaca “Natureman” que presenta una simbiosi on la naturalesa amaga la intensitat de la mirada humana. La sèrie “Artbustos”, ens mostra una imatge sota el punt de vista d’un observador abstret, en la qual s’entrellacen composicions i lectures. “Retratart”, totalment en blanc i negre, superposa diferents rostres treballats amb capes, un joc d’invenció i manipulació, on es poden reconèixer rostres que recorden a éssers insòlits i estranys, i observar la bellesa en el vulnerable. “Requadres i Interferències” van sorgir de manera individual però conflueixen en la mateixa inclusió de plans i línies, on el color és el protagonista. Imatges que activen la nostra percepció.

Finalment, Aurora Serrat ha animat a la ciutadania i visitants a gaudir de l’exposició, que manté les seues portes obertes fins al 6 de desembre en horari de dimarts a divendres de 17:30 a 20:30 hores, i dissabtes d’11:30 a 13:30 hores, amb entrada gratuïta.