El festival de “Música Antiga i Barroca” que es celebrarà els dies 29, 30 i 31 d’este mes d’octubre, presenta en la present edició una important novetat com és la d’incloure un concert teatralitzat destinat a públic familiar; així ho ha donat a conèixer l’edil de Cultura, Aurora Serrat.

Com ha explicat la regidora, “un any més s’han buscat diferents llocs com a escenari del concert amb l’objectiu de donar-li versatilitat al festival i este any les proposta que ofereix són més variades que mai. Tal és així que inclou un concert teatralitzat per a públic familiar, ja que és molt important que els xiquets s’acosten a la cultura i la gaudisquen”.

Els concerts previstos dins del cicle són 3; el primer, “Barroc amb Cordes”, que tindrà lloc el dijous 29 a les 20:00h a l’Església Parroquial de la Mare de Déu del Consol amb l’actuació del grup de corda Stringirls.

El concert de divendres 30 es celebrarà al Centre Cultural d’Altea la Vella amb Nova Lux Artean i el seu espectacle familiar “Munduan”, destinat a menors d’entre 2 i 12 anys.

I la tercera de les propostes, Élia Casanova & La Tendresa amb “L’univers sulla pelle” es podrà gaudir al Mirador de Palau Altea.

L’entrada a estos concerts és gratuïta, prèvia reserva a www.alteacultural.com  o a la Casa de Cultura de dilluns a divendres en horari de 10 a 13: 00h. L’aforament és limitat i es seguiran les mesures de seguretat que marquen els protocols anti COVID-19.

La responsable municipal de Cultura anima alteans, alteanes i visitants a gaudir d’esta nova edició del Festival de “Música Antiga i Barroca”, vinculat a la Capitalitat Cultural Valenciana que ostenta Altea.

StrinGirls

Stringirls és un grup de corda format per María Ferrando Vercher (violí), Claudia Panach González (cello) i Mar Ripoll Gallardo (contrabaix). Les tres són titulades superiors de música i continuen la seua formació ampliant estudis amb màsters, acadèmies i cursos importants. Gaudeixen de fer música en grup i en este cas música barroca amb instruments de corda. Un programa típicament barroc amb obres de Bach, Haendel, Albinoni, Ponce de Lleó, etc.

“Munduan”

Concert familiar destinat a xiquets i xiquetes d’entre 2 i 12 anys. Producció innovadora del grup Nova Lux Artean. 3 cantants, 1 instrumentista i 1 actor o actriu participen en la posada en escena d’este projecte, que està secundat per material interactiu, lúdic i de participació ciutadana. Tres personatges que viuen en tres mons radicalment diferents i pràcticament incomunicats reben una invitació per assistir a un quart món que desconeixen. Somiaran, jugaran i volaran junts i, sobretot, aprendran d’altres. Per aconseguir-ho, els nostres protagonistes han de interactuar amb el públic a través de la música i la dansa perquè esta història siga també la seua pròpia història.

Elia Casanova i la Tendresa: El Univers sulla Pelle

Al novembre de 2018, Elia Casanova va llançar el CD El Univers sulla Pelle, el seu primer treball com a solista al costat de la Tendresa i que va ser nominat als II Premis Carles Santos de la Música Valenciana. El disc convida a explorar una nova manera d’escoltar: una evocació de la música des del cos i la pell; des de la tendresa i l’afecte; des de la passió per la música i pel treball. Es tracta d’un recull d’obres del primer barroc italià a una i dues veus. Arias, madrigals i cantates poc conegudes, algunes mai abans registrades. Un repertori d’alta qualitat compositiva.

Compromesa amb l’art en totes les seues formes, com mecenes del Renaixement, impulsa produccions que interactuen amb les arts plàstiques, la literatura, el medi ambient i la recuperació de patrimoni i la tradició. Esta incessant activitat i la seua recerca per crear xarxes culturals i afavorir sinergies la converteixen en una artista completa, sempre disposada a generar projectes enriquidors.