La corporació municipal de l’Ajuntament d’Altea ha celebrat este matí sessió plenària via telemàtica, com ja va ocórrer el mes passat, a causa de les actuals circumstàncies provocades per la crisi de la COVID-19. Entre els punts de l’ordre del dia, el plenari ha aprovat per majoria l’acceptació de la delegació de competències, emmarcada en el Pla Edificant de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports en matèria  d’infraestructures educatives, per a la instal·lació d’aire condicionat i ombratge a l’Escola Infantil de Primer Cicle Mini-Món. El punt ha comptat amb els vots a favor dels grups de l’equip de govern, Compromís i PSOE; del PP i Altea amb Trellat i l’abstenció de Ciudadanos.

El responsable d’Urbanisme, Jose Orozco, ha comentat que ‘’els 176.000 euros estaven assignats íntegrament per l’anualitat de 2021. Així i tot, enteníem que el problema de temperatura tan alta que patien xiquets de menys de 3 anys era inassumible un altre any. Per això vam tractar de buscar una solució a través de les diverses reunions que vam mantenir amb responsables de Conselleria’’. Al respecte, el regidor afegia que ‘’explicada la problemàtica i la sensibilitat especial del cas, són xiquets de menys de 3 anys, que l’últim mes de classe havien de combatre les temperatures amb activitats d’aigua continuades. Conselleria va ser receptiva i va entendre la singularitat de la situació, la qual cosa agraïm molt, i  vam arribar a l’acord que la part de la climatització, 56.000 euros, s’invertiria al 2020 i la resta al 2021’’.

Els dos regidors s’han mostrat molt satisfets per estes actuacions que atenuaran la calor als alumnes de l’escoleta. ‘’Durant este temps s’ha alleugerat la calor amb màquines llogades per a aconseguir una òptima temperatura’’, recordava Vicenta Pérez. ‘’A partir del nou curs, quan els més menuts i les educadores tornen a l’escoleta, comptaran amb una nova instal·lació de climatització que facilitarà la docència i millorarà la comoditat dels xiquets i xiquetes’’, concloïa Jose Orozco.