Ja estan obertes les inscripcions per als següents webinars sectorials que comencen la setmana que ve 

Ahir es va celebrar, amb gran èxit de participació, el primer webinar organitzat per les regidories de Comerç i Turisme de l’Ajuntament d’Altea, i impartit per l’empresa alteana Siggo, que va abordar el tema: ‘’Com reactivar l’activitat de forma segura davant la COVID-19 a Altea’’.

L’Ajuntament d’Altea és conscient de la incertesa i les pors de la ciutadania davant la situació excepcional creada per la pandèmia de la COVID-19. Per això, ha volgut dotar els comerços i empreses locals dels coneixements i informació necessària per poder realitzar la seua activitat de forma més segura per prevenir la COVID-19, amb l’objectiu de transmetre seguretat i confiança, i poder complir amb els requisits que presenta el nou escenari.

La xerrada, que va comptar amb 188 inscrits, va ser presentada pels edils de les àrees municipals que van organitzar este esdeveniment en línia, Xelo González, regidora de Turisme, i Miguel de la Hoz, regidor de Comerç. Severino Signes, CEO de Siggo, empresa amb més de 20 anys d’experiència en el sector, va ser l’encarregat d’impartir el seminari que es va perllongar durant més de dues hores i mitja vist el gran interès dels assistents.

Després de la introducció a la matèria (es va explicar què és la COVID-19), Signes va abordar com dur a terme el pla de reobertura dels establiments; va parlar dels protocols d’actuació i de les bones pràctiques davant de la COVID-19, com les mesures de protecció i higiene aplicades a treballadors i clients. Així mateix, en la seua intervenció també va explicar la importància de la neteja i desinfecció davant el virus i com dissenyar un pla al respecte, l’avaluació de l’eficàcia, el pla de contingència de l’empresa i els mitjans necessaris per dur-lo a terme.

La segona part de el seminari es va dedicar a respondre els dubtes i preguntes dels participants. Severino Signes va contestar a moltes de les 93 preguntes que es van plantejar. Sobre les qüestions que van quedar pendents, va assenyalar que es respondran en les properes jornades sectorials.

Severino Signes va anunciar la realització de 9 tallers sectorials d’aplicació de protocols per a realitzar l’activitat de forma segura en:

  1. Comerços d’alimentació
  2. Comerços de no alimentació
  3. Comerços i serveis de salut o higiene: consultes mèdiques, òptiques, farmàcies, dentistes, fisioteràpia, perruqueries, etc.
  4. Restaurants, bars i càtering
  5. Hotels i altres serveis turístics
  6. Oficines, empreses de serveis i immobiliàries
  7. Tallers de vehicles, embarcacions i reparacions
  8. Construcció, reforma i instal·ladors
  9. Comunitats de propietaris

A cada taller s’exposarà laplicació de protocols específics amb la problemàtica per a cada sector, incloent anàlisi de riscos i punts crítics, bones pràctiques i mesures preventives.

Els tres primers tallers tindran lloc la setmana que ve:

El 12 de maig, de 16:00 a 18:00 hores, tindrà lloc el webinar dedicat a l’aplicació de protocols per realitzar l’activitat de manera segura davant de la COVID-19 en el sector dels comerços de no alimentació: botigues de roba, calçat, complements, llenceria, perfumeria, drogueria, electrodomèstics, parament, ferreteria, fotografia, informàtica, telefonia, material esportiu, papereria, llibreria, premsa, etc.

El 13 de maig, de 16:00 a 18:00 hores, se celebrarà el taller d’aplicació de protocols per realitzar l’activitat de manera segura davant de la COVID-19 en el sector de comerços i serveis de salut o higiene: consultes mèdiques, òptiques, farmàcies, dentistes, fisioterapeutes, perruqueries, centres d’estètica, podòlegs, higiene personal, etc.

I el 14 de maig, de 16:00 a 18:00 hores, el taller relatiu a l’aplicació de protocols per realitzar de forma segura davant la COVID-19 en el sector de l’hostaleria: restaurants, bars, cafeteries, càtering, etc.

Totes les persones interessades es poden inscriure ja en estos seminaris a través dels següents enllaços:

Webinar comerços de no alimentació. Aplicació de protocols davant de la COVID-19 el 12 de maig, a les 16:00 hores:

Enllaç d’inscripció:

https://attendee.gotowebinar.com/register/6552688386544119055

Webinar comerços i serveis de salut i higiene. Aplicació de protocols davant de la COVID-19 el 13 de maig, a les 16:00 hores:

Enllaç d’inscripció:

https://attendee.gotowebinar.com/register/642362587480783631

Webinar hostaleria, bars, restaurants, càterings, etc. Aplicació de protocols davant de la COVID-19 el 14 de maig, a les 16:00 hores:

Enllaç d’inscripció:

https://attendee.gotowebinar.com/register/1294232245263628047

Per a qualsevol dubte o consulta, les regidories de Comerç i Turisme posen a disposició de les persones interessades els següents correus electrònics: tecnica.comercio@altea.es // altea_gestion@gva.es

Els edils de Comerç i Turisme s’han mostrat molt satisfets per la gran acollida que ha tingut este primer seminari, i agraeixen l’interès a tots els inscrits, pertanyents a sectors tan variats com alimentació, botigues de roba, sabateries, hostaleria, agències de viatge, empreses de lloguer d’habitatges turístics, immobiliàries, guies de turisme, empreses nàutiques, farmàcies, fisioteràpia, òptiques, fotografia, centres d’estètica, automoció, tallers mecànics, associacions, comunitats de propietaris i administracions de finques, entre d’altres, i se’ls cita als tallers sectorials que els departaments de Comerç i Turisme anunciaran puntualment.