El Sinergia 40 de José i Javier Coello, baix la grímpola de la RCR de Cartagena, es fa amb la 34 edició de la Regata d’Hivern 200 milles A2 del Club Nàutic d’Altea.

Les 200 milles A2, organitzades pel Club Nàutic d’Altea, donaven el tret de eixida aquest passat divendres 28 de febrer. La flota de creuers a dos tripulants amb 38 vaixells inscrits recorrerien les 200 milles que separen Altea d’Eivissa amb una previsió meteorològica de poc vent.

El Carmen – Elite Sails ho ha tornat a fer, després de l’èxit assolit a mitjans de gener en una altra de les dures regates de l’hivern a la Mediterrània com són les 300 Milles A3 de Moraira. El Sinergia 40 de Reial Club de Regates de Cartagena, armat per José Coello i formant equip en aquesta ocasió amb Javier Coello, s’ha proclamat campió absolut de les 200 Milles A2, regata considerada com la més complicada, dura i difícil a la Mediterrània i que és classificatòria per a la Copa d’Espanya de Creuers A2.

La eixida es va produir aquest passat divendres a les 12.00 hores amb un escàs vent de Llevant que tot just arribava als 7 nusos d’intensitat. El Carmen – Elite Sails no va arrencar bé, amb un fora de línia al costat de l’valencià DKtegoria de José Ignacio Vicent. Però el que havia de ser mala sort va poder convertir-se en una cosa positiva, ja que el vaixell va optar en aquest moment, després de prendre la eixida de nou, pel bord de la dreta amb part de la flota i això va propiciar navegar bastant bé i lliure amb spi asimètric fins a gairebé l’arribada a Eivissa.

La resta de la flota, que va optar pel costat contrari enganxats més a terra, es van trobar amb poc vent i alguns pous en els voltants d’Altea i Calp, encara que després van tornar a ‘arrencar’ i navegar rumb directe a Eivissa, unint-se a l’altre grup que navegava per fora.

Ja en els voltants d’Eivissa la flota de les 200 Milles A2 es va trobar amb una encalmada important, produint-se l’efecte acordió, de manera que la flota es va reagrupar. En el primer parcial, pas ubicat a Sant Antoni i amb 64 ​​milles recorregudes; després obtenir-se els temps compensats el Cartagena ja era segon emprant 9h. 21’50 “a recórrer aquesta distància, després del primer, el de Torrevella Slick (RCN Torrevella), un Grand Soleil 40.

Una posició que anaven a mantenir José i Javi Coello en els dos següents passos de control, ubicats a Tagomago i a La Mola. El primer d’ells, després de completar 88 milles i restar per davant 112 milles, el Sinergia 40 ja portava invertides 15h. 37 ‘de regata. Les condicions de vent eren millors en aquest moment, propiciant en aquest últim tram, feia aquest pas de control, un canvi de líder a la general provisional després de obtenir-se els temps compensats, sent ara el local Kimera III (CN Altea), un Bavaria 32, qui es podia líder.

La flota afrontava l’últim pas, en aquesta classificació parcial ubicada a La Mola, amb un vent molt favorable i amb una velocitat important, restant-li a la flota poc menys de 65 milles per completar el recorregut, amb l’arribada situada al nàutic d’Altea . Kimera es va mantenir primer, seguit del Carmen-Elite Sails i el Maverta Defcom Seguretat, 1 Rodman 42.

Aquestes molt bones condicions de vent, amb un mitjana de 18-20 nusos d’intensitat mantingut, va propiciar que el Sinergia 40, format per José i Javi Coello, navegara molt ràpid de cenyida feia Altea, havent de posar dos rissos a la major.

El Carmen-Elite Sails arribava al nàutic d’Altea a les 22h.36 ‘de dissabte 29, emprant un total de 34h.31’12” a completar el recorregut que a la fi es va establir en 190 milles. El primer a arribar a temps real va ser l’alacantí Plis Play, 1 Swan 80, i l’hora de arribada es va  produir cap a les 15.00 hores de dissabte invertint un temps de 26 h.59’.

Després obtenir-se els temps compensats El Carmen-Elite Sails, del RCR de Cartagena, es va fer amb el triomf final absolut i, amb això, es porta de premi els dos lingots de plata cada un.

“Ha estat una regata molt complicada i compleix amb aquest dit, però no només per les condicions meteorològiques, sinó que a més s’uneix l’altíssim nivell de la flota, amb vaixells i regatistes molt bons que imposa el palmarès esportiu. Ha estat un plaer navegar al costat d’ells i poder-los guanyar ha estat un plus afegit”, declara José Coello, armador del Carmen-Elite Sails. “Les cures a terra i una bona organització en l’aigua han estat excel·lents i potser és la clau del seu èxit després de tants anys organitzant unes regates que són molt complicades d’organitzar”; afegia Coello.

La segona plaça ha estat per al valencià Brujo (RCN València) d’Alberto de Castro i Axel Rodger, amb dos lingots de mig quilo de plata, mentre que Maverta Defcom Seguretat (RCN Torrevella), de José Ballester i Andrés Manresa s’ha fet amb la tercera posició emportant-se dues lingots d’un quart de quilo de plata.

Per quart any consecutiu el Club Nàutic d’Altea ha posat en joc el Trofeu per Clubs, un trofeu que premia l’equip que menor puntuació obtinga després de la suma dels punts de les tres embarcacions que aconseguien  la millor classificació, i en aquesta 34 edició ha estat el Reial Club Nàutic de Torrevella qui s’emporta el guardó, gràcies a les classificacions de les embarcacions Maverta, Trabuco i Slick.

Dos reconeixements més ha lliurat el Club Nàutic d’Altea en aquesta regata, al guanyador en temps real, el Plis Play d’Enrique Cameselle i Rubén Castell, i a la primera tripulació mixta, l’embarcació Slick de Nerea Goikoetxea i Juan López que han quedat en la posició tretzena.

Es tanca així una edició més de les 200 milles A2 d’Altea; una regata referent en el món de la vela que ha posat a prova a més de 2.000 regatistes baix les més dures condicions de l’hivern a la Mediterrània des que començarà l’any 1987.