El passat diumenge tenia lloc la jornada de neteja i conscienciació ambiental sobre el nostre litoral ‘’Els espais naturals marins davant el canvi global’’ organitzada per la regidoria de Medi Ambient i el Parc Natural Serra Gelada i amb la col·laboració de Creu Roja. L’activitat començava a les 9:30 hores del matí al pàrquing del mercat d’Altea i des d’allí, vora el riu Algar, els 60 participants, es van dirigir cap a les platges de Cap Negret, l’Olla i Campomanes on es va portar a terme la neteja de residus al litoral alteà, especialment afectat després del temporal ‘’Glòria’’.

El regidor de Medi Ambient, Jose Orozco, informava que es van recollir 600 kilos de residus i qualificava l’activitat de ‘’molt positiva perquè hi van participar molts xiquets i xiquetes, i és molt important que des de ben menuts participen en activitats de divulgació d’este tipus per conèixer els valors de respecte i cura cap al medi ambient’’. El regidor recordava que esta activitat es suma a la primera recollida de plàstics que es va realitzar després de la borrasca ‘’Glòria’’ i que va abastar des de Cap Blanc fins a la platja de l’Espigó.

Hi van participar també a la jornada de neteja Joan Piera, president de la Junta Rectora del Parc Natural Serra Gelada; Carles Grau, tècnic d’Educació Ambiental del Parc Natural i María Sahuquillo de la Subdirecció General de Medi Natural. Durant el recorregut, tots tres van explicar als assistents les característiques de la zona, especialment la desembocadura del riu Algar i la badia d’Altea i la importància de la seua biodiversitat.

Finalment, Jose Orozco agraïa la col·laboració del Parc Natural i Creu Roja ‘’que van posar a disposició de l’activitat les dos embarcacions per poder accedir i netejar la zona marina fins la cala del Morro Toix’’.