La localitat ha presentat a Fitur la primera edició del Festival ‘’Series Nostrum’’, a més de la seua oferta cultural, turística, gastronòmica i esportiva.

Altea assisteix un any més a Fitur, la Fira Internacional de Turisme que se celebra a Madrid del 22 al 26 de gener i que enguany compleix la seua 40 edició.

Encapçalada per l’alcalde de la localitat, Jaume Llinares, la delegació alteana ha presentat hui la proposta turística del municipi en un acte públic dirigit als mitjans de comunicació i al públic en general. Han acompanyat a l’alcalde la regidora de Turisme, Xelo Gonzàlez i l’edil de Cultura, Aurora Serrat.

Durant la seua intervenció, l’alcalde ha parlat sobre l’Estratègia de Turisme Sostenible 2030. ‘’Una estratègia que servirà a sector públic i privat com a guió per desenvolupar la nostra acció, en línia amb la ciutat i la destinació turística que Altea desitja ser’’.

‘’La nostra estratègia de turisme aposta també, com no podia ser d’una altra manera, per enfortir el posicionament d’Altea com a destinació cultural. En aquest sentit, hem dut a terme un ardu treball de consolidació d’aquest projecte que s’ha materialitzat en el nomenament de la capital cultural. El millor suport institucional que podria rebre Altea. Un reconeixement que no acabarà a l’abril de 2020, perquè tenim la ferma voluntat i el compromís de seguir treballant per la cultura’’.

Altea, capital cultural valenciana 2019-2020

Altea, capital cultural valenciana 2019-2020, segueix apostant per complementar una oferta turística de qualitat amb una important programació cultural durant tot l’any. L’edil de Cultura, Aurora Serrat, ha detallat els esdeveniments que protagonitzaran l’agenda alteana de 2020. Cal destacar la proclamació de l’any 2020, per part de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, com el de l’escriptora Carmelina Sánchez-Cutillas i al què se suma l’Ajuntament d’Altea. Ahir s’inaugurava a la Casa de Cultura d’Altea l’any dedicat a la reconeguda autora alteana que serà homenatjada a través de diverses activitats que aprofundiran en la seua vida i obra.

La música tindrà també el seu protagonisme en l’oferta alteana. Un altre dels esdeveniments destacats és la celebració, al mes de març, del festival de música clàssica, ‘’’Beatik Altea Festival’’. Un festival de gran qualitat artística, que proposa classes magistrals, concerts, conferències i altres activitats. I la presentació de l’app ‘’Beatik’’ que permet la lectura de la partitura a través d’un dispositiu electrònic.

Durant el mes de febrer, els amants de la música tindran l’oportunitat de gaudir de la música clàssica amb el ‘’Beethoven Fest’’, amb motiu del 250 aniversari del naixement del geni alemany. El jazz també forma part de l’agenda local, el cicle ‘’A lletres de jazz’’, seguirà oferint concerts els mesos de febrer, març i abril a la Casa de Cultura. Al mes de maig, Altea serà de nou seu de festival de música ‘’Com sona l’ESO’’ en què participen alumnes d’aquest cicle educatiu.

Així mateix, el municipi acollirà al mes de febrer l’Assemblea de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana i el lliurament dels premis Taula. Seguiran en la programació local iniciatives com Bellaguarda Inter-be, la Nit de l’Art, el Certamen Internacional de Bandes Vila d’Altea; així com la resta d’activitats culturals que tradicionalment celebra Altea, a més d’exposicions, teatre i altres espectacles.

Per la seua banda, l’edil de Turisme, Xelo Gonzàlez, ha celebrat l’acollida que l’oferta d’Altea ha tingut a Fitur. La responsable municipal de Turisme ha destacat l’aposta d’Altea per ser Destinació Turística Intel·ligent (DTI), ‘’que aconseguirem enguany’’. A més a més, ha assenyalat que ‘’aquest serà l’any en què tindrà més protagonisme #alteaesmar amb l’inici de la remodelació de la façana litoral’’.

Xelo Gonzàlez ha manifestat la importància que per a Altea suposa la desestacionalització de la destinació. En aquest sentit, cobra protagonisme el turisme esportiu i, concretament, el ciclisme, amb la celebració de la Costa Blanca Bike Race, del 30 de gener al 2 de febrer, i de l’etapa reina de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana, que tindrà lloc el 8 de febrer a la Serra de Bèrnia, un port de 5 km, que salva un desnivell de més de 600 metres.

Així mateix, l’edil ha posat en valor l’oferta nàutica d’Altea recolzada per les competicions esportives que se celebren a la localitat. I també ha destacat la rica, variada i apreciada gastronomia mediterrània d’Altea, promocionada a les jornades gastronòmiques que tenen lloc durant tot l’any.

En el marc de la promoció gastronòmica, Altea ha ofert una demostració de cuina local a través de Vicente Orozco, xef del Cantó del Palasiet, que ha estat un èxit de convocatòria. El xef alteà ha cuinat en directe un arròs amb pop de roca i carxofa. Un plat típic de la gastronomia alteana, elaborat amb productes de temporada que han pogut degustar més de 400 persones.

Presentació de Sèries Nostrum

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ha participat també en l’acte de presentació aquest matí del Festival Internacional de sèries ‘’Series Nostrum’’. L’acte ha tingut lloc a la Fitur Screen, que per segon any se celebra a la Fira Internacional de Turisme de Madrid, i baix el paraigües de la Costa Blanca Film Comission.

El director de festival, Carlos Navas, ha donat a conèixer les línies mestres d’un festival que ha creat moltes expectatives en el sector audiovisual, com s’ha pogut comprovar hui a Fitur amb la gran acollida que ha tingut la presentació de l’esdeveniment. Acompanyat per l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, Navas ha convidat a el públic i als amants de les sèries a acudir a la localitat el proper mes d’abril, concretament del 15 al 19 d’aquest mes, dies de celebració de festival de sèries de ficció que pretén convertir-se en una cita imprescindible en el circuit audiovisual.