Des que va començar el temporal, el pitjor en molts anys, l’Ajuntament d’Altea mitjançant la PDM i amb l’ajuda de bombers, protecció civil, policia local i Iberdrola, ha treballat per solucionar els problemes més importants i urgents que la borrasca Glòria ha ocasionat al municipi. Ha explicat l’edil d’Infraestructures, Diego Zaragozí.

“A partir del dilluns, els operaris han hagut de realitzar àrdues i llargues jornades de treball per a tornar a una complicada normalitat, duent a terme una infinitat d’intervencions amb arbres caiguts, talls de carrers i altres obstacles que les ràfegues de vent, amb una màxima de 132Km/h han arrasat”; comenta Zaragozí, que afegeix que, “en el dia d’ahir el temporal ha estat especialment virulent a la mar, deixant totes les platges i passejos del terme municipal d’Altea en condicions no recordades”. Per condicionar, en la mesura del possible, passejos i platges, tenint en compte els importants danys soferts a la costa per l’onatge, “l’Ajuntament ha disposat el treball de tres màquines i tot el personal de l’Empresa Pública, molts d’ells doblant jornada de treball, per primer netejar i després facilitar l’accés a persones i vehicles que no podien entrar o eixir dels seus domicilis amb vehicles “; ha matisat el responsable municipal d’Infraestructures i PDM.

“Al llarg de tot el dia de hui segueixen tots els efectius treballant amb afany per tornar a la desitjada normalitat i vull felicitar i agrair tot l’esforç de totes i cadascuna de les persones que treballen per millorar les nostres condicions de vida. També vull donar les gràcies als veïns i veïnes per la seua col·laboració i civisme, que amb la seua prudència i paciència han fet que només hàgem de lamentar danys materials “; ha declarat l’edil.

Diego Zaragozí ha avançat que en els pròxims dies s’avaluaran els importants danys soferts i ha conclòs demanant comprensió a la ciutadania; al temps que s’ha compromès a que l’Ajuntament actuarà el més eficient i ràpid possible per tornar el municipi a una normalitzada vida diària.

Dades del temporal a Altea

La borrasca Glòria ha deixat a Altea una mitjana de vent de 83,5 km/h, arribant ratxes de fins a 132km/h. La mitjana de les precipitacions en els dies 19, 20 i 21 ha ascendit a 69,8 l/m2; sent el dilluns dia 20 el més plujós, amb 123,2 l/m2. Tot això sumat al gran onatge de la mar, ha deixat importants danys sobretot a la costa alteana, amb platges rebutges i passejos i vials inundats de còdols i residus que la mar ha extret; a més d’importants danys en mobiliari urbà, infraestructures marítimes i embarcacions.