Un any més, Altea estarà present a la Fira Internacional de Turisme de Madrid; en aquest cas al pavelló 7 i a l’estand de Turisme Comunitat Valenciana, “en què Altea presentarà tota la seua oferta turística per posar en valor al municipi més enllà de la temporada estival”; així ho ha indicat l’edil de Turisme, Xelo González qui ha presentat l’aposta promocional que Altea durà a FITUR i ho ha fet al costat dels edils de Comerç, Miguel De la Hoz; la regidora de Cultura, Aurora Serrat i el xef i responsable del Cantó del Palasiet, Vicente Orozco.

Segons els detalls aportats per la responsable municipal de Turisme, l’estand comptarà amb múltiple informació a disposició de tots aquells que el visiten, com són les diverses rutes que donen a conèixer el ric patrimoni històric i natural del municipi; la gastronomia; el ciclisme; el golf; les activitats nàutiques; la cultura i les festes. Entre moltes bondats de les que gaudeix Altea i que la fan atractiva durant tot l’any.

A més, González ha explicat que “durant el desenvolupament de la fira es duran a terme cites amb diferents empreses del sector i el divendres dia 24 serà el dia que Altea més present serà. A les 11:30 a Fitur Cinema, pavelló 4, en la presentació de la Costa Blanca Film Comission, en la qual es donarà a conèixer el festival Sèries Nostrum. A les 14:30h es durà a terme la presentació pròpia del municipi, a la Plaça Central de l’estand de Comunitat Valenciana, en la qual es donarà a conèixer amb més detall tota l’oferta turística”. Oferta a la qual està molt present l’esport, especialment el ciclisme i que ha portat a l’organització de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana a triar Altea com a lloc en el qual es va a desenvolupar l’etapa reina d’aquesta prova. El 8 de febrer aquesta etapa conclourà a la Serra Bèrnia amb un port de 5 km i un desnivell de més de 600m.

Xelo González ha subratllat que a més de a IFEMA, dijous a la vesprada Altea mostrarà la seua cultura i tradicions festeres a la cèntrica plaça de Callao; al Punt d’Informació de Festes Locals del Patronat de Turisme Costa Blanca.

Per la seua banda, l’edil de Comerç, Miguel De la Hoz, ha anunciat que el mateix divendres 24 a les 15:15h, en el marc de la promoció del comerç local i la gastronomia, es presentaran les tres jornades gastronòmiques que durant l’any es duen a terme al municipi com són “el Plat de Calent” que al 2020 tindrà lloc del 21 de febrer a l’1 de març; “La Ruta de la Tapa” de l’1  al 10 de maig i “La Cuina de les Barques”, del 30 d’octubre al 8 de novembre. I al mateix temps el xef del Cantó del Palasiet Vicente Orozco posarà en pràctica un showcooking.

En paraules del propi Xef, “el showcooking té per objecte promocionar la nostra gastronomia i en ella la nostra mar i els nostres arrossos tenen un paper destacat. Esta és la millor època per fer un arròs de carxofa i polp. Farem un caldo amb el peix que usaven abans els nostres mariners, aranya, cavalla, rata i bacoreta i farem també un guisat de pop sofregit amb all i la carxofa com a base de la posterior paella”. Vicente Orozco ha detallat que farà dues paelles, una més xicoteta com mostra per al showcooking i una altra més gran perquè els visitants puguen provar-la. Aquesta paella serà servida amb material promocional d’Altea, culleres i plats de material biològic de bambú.

El responsable de l’Cantó de l’Palasiet ha agraït al consistori el haver comptat amb ell per dur a terme aquesta promoció de la gastronomia alteana a Fitur.

Finalment, la regidora de Cultura, Aurora Serrat, ha intervingut aportant dades de la promoció cultural que l’Ajuntament farà a FITUR, la primera cita anual per als professionals del turisme mundial. Com fòrum únic per a promocionar les marques, presentar nous productes, conèixer noves tendències i omplir l’agenda de contactes, Cultura no ha volgut deixar passar l’oportunitat de portar fins a FITUR l’àmplia oferta cultural de què gaudeix Altea i més en l’any en què ostenta la Capitalitat Cultural Valenciana.

“Una capitalitat no s’improvisa i mostra d’això són les més de 300 activitats culturals que Altea realitza al llarg de l’any i que recollides en el projecte Altea mar de Cultures ens ha donat el distintiu i més presència, a més de l’augment de nombre de activitats que presentarem a Fitur”; ha declarat Aurora Serrat.