Amb una important baixada del deute bancari, projectes executats i nombroses propostes sobre la taula, l’Equip de Govern Compromís-PSOE conclou 2019 amb un balanç molt positiu de l’any i amb il·lusió per encarar amb obstinació nous plans d’actuació; com són per exemple, la segona fase de remodelació del front litoral o la millora d’infraestructures en els barris antics d’Altea i Altea la Vella. Així ho ha indicat l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, qui acompanyat pel portaveu de Compromís, Diego Zaragozí, ha compartit desdejuni informatiu amb els mitjans de comunicació.

Jaume Llinares donava inici a la roda de premsa indicant que “estem parlant de molts projectes que són de legislatura com la remodelació del Front Litoral o la millora d’Infraestructures en els barris antics d’Altea i Altea la Vella, que traspassen les capacitats d’un exercici”; assenyalava el primer edil alteà.

“Per a mi el reconeixement de la Capitalitat Cultural és important perquè reforça la imatge d’Altea com a model de poble de qualitat, tranquil, amb una tradició cultural, acollidor, al final repercuteix en turisme i repercuteix en la imatge que donem a l’exterior, en la millora de la qualitat de vida i de les nostres possibilitats econòmiques. Esta és la idea per la qual s’aposta, la imatge de poble que volem transmetre a la resta del món”; ha declarat Jaume Llinares, qui ha afegit que “creiem que tot el que està lligat al capdavant Litoral i a l’aposta cultural farà millorar la nostra imatge, l’economia i reforçarà el turisme, un dels components més importants dels nostres recursos. Així com atraurà a tota aqueixa gent que busca qualitat de vida; urbanisme més respectuós; aposta pel respecte al patrimoni i al medi natural”.

Segons l’Alcalde, totes les propostes que l’Equip de Govern planteja segueixen la línia de model de poble que ell mateix ha descrit. “Tractem que el patrimoni siga una aposta importantíssima en el municipi”; ha ressaltat Llinares, per a qui la icona del municipi és el Barri antic.

Jaume Llinares ha parlat de la gran oferta cultural que té el municipi d’Altea i recorda alguns dels espectacles que la Capitalitat Cultural ha sumat a l’activitat habitual com “La Consagració de la Primavera”; “el Festival d’orquestres de Bankia”, exposicions i un llarg etc.

De grandíssima alegria ha qualificat l’Alcalde a la designació de Carmelina Sánchez Cutillas com a escriptora de l’any, per la gran vinculació de la mateixa a Altea i ha anunciat que Altea serà subseu, al costat de València, de la celebració.

Jaume Llinares s’ha referit a la “excel·lent relació” que existeix entre la UA i la UMH amb l’Ajuntament d’Altea, fruit de la col·laboració de la qual Altea gaudeix de projectes tals com la Càtedra Enric Valor, la Càtedra Anetta Nicoli i Altea Emprén”. En aquest mateix ordre, l’Alcalde ha revelat que en l’actualitat existeixen converses amb la Universitat de València per a una futura col·laboració.

Respecte al pressupost municipal per al 2020, aprovat en ple el passat dijous 12 de desembre, l’alcalde ha apuntat que “es tracta d’un pressupost possibilista que permet mantindre i millorar els serveis als ciutadans”. Jaume Llinares ha explicat que l’augment de 900.000€ en la partida de personal es deu en gran manera a la millora de les condicions salarials dels llocs de Secretari, Tresorer i Interventor municipal. Places que en aquest moment estan cobertes de manera provisional perquè en tractar-se de funcionaris de carrera aquests prefereixen una destinació més ben remunerada que el d’Altea i resulta complicat cobrir aquestes places.

L’Alcalde ha acabat parlant del Projecte de Remodelació del Front Litoral en la seua segona fase, que previsiblement donarà inici al setembre de 2020 i no ha volgut deixar de costat la situació econòmica de les arques municipals, que ha millorat notablement amb una important baixada del deute i la pretensió d’acabar la legislatura a zero. “Esperem acabar la legislatura amb deute zero”; ha conclòs l’Alcalde, qui ha desitjat anys esdevenidors pròspers.

Per part seua, el portaveu de Compromís, Diego Zaragozí ha qualificat de “molt positiu” el resum de l’any 2019 i ha indicat que, “les eleccions han corroborat que els veïns d’Altea han pensat que hem treballat bé i volen que continuem governant”.

Zaragozí ha assenyalat a la designació d’Altea com a Capital Cultural com un dels assoliments més destacables de l’exercici. El Portaveu de Compromís ha dividit el seu balanç en treball realitzat i projectes 2020.

De les accions i projectes executats que l’edil ha recordat, destaquen el guardó de Bandera Blava per a la Platja de l’Espigó; la reparació del camí principal d’accés a la Serra de Bèrnia i també el de les Revoltes; la compra i restauració del Molí dels Moros; el canvi de seu del Jutjat de Pau; les obres de tancament del campus de Belles arts; Pressupostos Participatius, dels quals naix el projecte de millora del camí d’accés a la Ciutat Esportiva que en aquests moments s’està realitzant; l’aprovació de l’ordenança de la Film Office; el projecte Altea Emprén; l’Oficina de Projectes Europeus; la millora en els serveis que ofereix l’Empresa Pública de Desenvolupament Municipal amb l’ampliació de l’aportació econòmica de l’ajuntament i la creació de la brigada d’actuació en urbanitzacions i disseminats; la reparació dels dos depòsits municipals d’aigua potable i les obres de millora en el Carrer de Pilota. Aquests i altres projectes han vist la llum en l’exercici que està a punt de concloure.

De les actuacions de futur, Diego Zaragozí ha assenyalat que “comencem l’any amb una bona notícia en cultura ja que Carmelina Sánchez Cutillas ha sigut designada l’escriptora de l’any”. L’asfaltat de l’aparcament de Basseta és un altre dels projectes en els quals està treballant l’Equip de Govern; la celebració del Festival de Sèries Nostrum; contractació d’ADL; nou cicle musical de Jazz; instal·lació de lluminàries ecològiques; entre altres importants com serà el Projecte de Millora del Portal Vell, C/ Sol i Carrer Alacant que inclou la substitució de la xarxa d’aigua potable i clavegueram.