L’Ajuntament d’Altea ha programat una sèrie d’activitats per a tots els públics amb motiu de la celebració del 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. La regidora de Cultura, Aurora Serrat, ha anunciat que les activitats començaran la vespra del 9 d’Octubre, el dia 8, a partir de les 17 hores a la plaça de la Pau.

‘’Hem organitzat una vesprada per als més menuts en commemoració del Dia dels Valencians, amb tallers didàctics i de manualitats on aprendrem a fer milotxes. També gaudirem amb l’actuació de Trobaversos, amb cançons, poesia i rimes; i dels balls i taller de danses del grup Bellaguarda Tradicions, que també ens explicarà perquè el 9 d’Octubre, dia de Sant Dionís, és el Dia dels Enamorats Valencians, coneixerem l’origen de la ‘Mocadorà’ i es repartiran mocadors i massapans  per a tots els xiquets i xiquetes que participen’’.

Aurora Serrat ha convidat ‘’a tot el que vullga participar i passar-ho bé que ens acompanye per celebrar tots junts el 9 d’Octubre. Segur que serà una vesprada de jocs i festa molt divertida amb tots els xiquets i xiquetes i les seues famílies’’.

El dia 9 pel matí, tindrà lloc, un any més, i ja en van 25, la tradicional cursa del 9 d’Octubre a càrrec de la regidoria d’Esports. Els carrers d’Altea veuran passar als més de 300 corredors de tota la Comunitat Valenciana que habitualment arriben a Altea per participar en esta carrera. Dos són les curses homologades de la competició, la de 5 i 10 km i moltes altres les previstes per a les categories infantils.

Les curses s’iniciaran a les 10:00 hores des de la Plaça de l’Ajuntament. Lloc en el qual també estarà instal·lada la meta. Una vegada concloses les mateixes, es posaran en marxa les carreres destinades a xiquets i xiquetes, i el recorregut es durà a terme per l’avinguda Jaume I. Així ho ha explicat l’edil d’àrea, Pere Barber, qui ha animat a la participació i ha expressat el desig que aquesta 25 edició de la Cursa 9 d’Octubre destaque pel nombre de participants.