El voluntariat ambiental de “De Amicitia” s’ha unit a les tasques del pla de manteniment del riu Algar col•laborant en el control dels sistemes de cobriment de la canya, plàstics, i dels rebrots de la canya. Així ho ha donat a conèixer el regidor de Medi Ambient, José Orozco, que ha explicat que “este any els treballs s’han centrat en la reducció de superfície ocupada pel canyar, per a això s’ha desbrossat diverses zones ocupades per canyar per a posteriorment procedir al seu tapat amb plàstic aconseguint així la seua completa eliminació”.

L’edil ha remarcat que “la canya s’elimina definitivament tallant-la al voltant de 10 vegades o tapant-la amb plàstics per dificultar la seua fotosíntesi”.

José Orozco ha recordat que “els treballs del pla de manteniment que s’han vingut desenvolupant els últims anys en el riu Algar, se centren en la restauració ambiental de la desembocadura del riu, entre el Pont de Sogai i la platja. Consisteixen principalment en el control d’espècies de flora invasores com són la canya (Arundo donax), l’acàcia (Acacia sp) o el ricí (Ricinus communis) entre d’altres. Aquest any els treballs s’han centrat en la reducció de superfície ocupada pel canyar”.

El responsable municipal de Medi Ambient ha apuntat que “la tècnica de tapar amb plàstic aquelles zones en què s’ha eliminat les canyes permet la seva eliminació o un gran debilitament de la seva capacitat de rebrot. Un cop afeblida o eliminada la canya es procedirà a la replantació d’aquests rodals amb espècies autòctones de ribera per quietarle força a la canya”.

Segons les dades aportades per l’edil, els treballs també han inclòs la recollida d’escombraries i el manteniment dels senders, instal•lacions i equipament d’ús públic.