El plenari dóna llum verda a l’aprovació de la proposta de la versió definitiva del Pla General

El ple de l’Ajuntament d’Altea aprova la versió definitiva del Pla General, concretament la proposta del Pla General Estructural i l’expedient d’avaluació ambiental i territorial estratègica que es remetrà a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. Van donar suport a este punt els grups de l’equip de govern (Compromís i PSPV-PSOE) i també Altea amb Trellat i es van abstenir PP i Ciudadanos.

Com manifestava el regidor d’Urbanisme, José Orozco, ‘’hui els alteans estem d’enhorabona, el plenari ha aprovat la proposta definitiva del pla general estructural, acompanyada necessariament per l’expedient ambiental que es remetrà a Conselleria perquè és l’ens autonòmic el que emetrà la declaració ambiental i territorial estratègica’’.

José Orozco destacava la importància d’esta aprovació plenària: ‘’este document marcarà el futur del nostre poble no només a nivell urbanístic, sinó econòmic i social. El Pla General ha passat per diversos governs locals, i el que hem fet al llarg d’este temps, des d’este equip de govern, és millorar-lo. És una suma de diferents sensibilitats i dels informes i determinacions supra municipals que tenim obligació de complir’’.

El regidor va explicar que ‘’en este Pla es facilita la implantació racional d’activitats econòmiques en el territori, compatibilitzant-les amb la millora de valors mediambientals, culturals i paisatgístics. A més d’això, el sòl de nou desenvolupament respon a necessitats reals i objectives, amb una ocupació racional i sostenible tal com fixa l’Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana’’.

Orozco també va posar l’accent en el fet que ‘’s’evita la urbanització difusa del territori, fomentant un poble més compacte amb 2 nuclis urbans tant a Altea com a Altea La Vella. També es millora la qualitat del medi urbà, fomentant la mobilitat sostenible a través de la infraestructura proposta i de la xarxa de corredors. I es vorà beneficiada la connectivitat externa e interna del municipi’’.

El regidor també va fer referència al reforçament de ‘’la singularitat d’Altea’’, amb l’obtenció d’un gran espai per a l’ús i gaudi públic en la primera línea de la franja litoral.

‘’En definitiva, es presenta el Pla General, no sols per adequar-lo plenament a la nova legislació urbanística, sinó per ser capaç de respondre a les noves necessitats del municipi que permeten establir un model nou de creixement sostenible, equilibrat i adaptat a les noves demandes’’, concloïa José Orozco.

El plenari també va aprovar altres dos punts, fonamentals en el desenvolupament del PGE. Per una banda, el Projecte de remodelació i ampliació de la Façana Marítima, del Passeig Mediterrani en el tram comprès entre el carreró Astilleros i la Travessera Sant Pere; i per l’altra, la revisió del Pla Municipal de Mobilitat.