La jornada tindrà lloc el divendres 5 de juliol al Centre Cultural d’Altea la Vella a les 19:00h.

Els edils de Sanitat, José Luis León Gascón, i de Participació Ciutadana, Maria Laviós s’han reunit amb la responsable de Salut Pública de la Marina Baixa, Teresa Revilla, per posar en marxa la segona etapa de Xarxa Salut, la xarxa de municipis de la CV adherits al IV Pla de salut de la Comunitat, amb el compromís de desenvolupar les accions de promoció de salut local emmarcades en el Pla.

Accions entre les que es troba la Jornada Informativa Xarxa Salut que tindrà lloc el proper divendres 5 de juliol al Centre Cultural d’Altea la Vella, en la qual es tractaran els principals problemes i necessitats de promoció de la salut al municipi, objectives i percebudes per professionals i ciutadania. Amb el que es pretén dissenyar i implantar una o diverses accions segons la priorització realitzada en la fase anterior i mitjançant la mobilització dels actius o recursos identificats.

Des d’ambdues àrees es convida a associacions, comerços i empreses, així com a tots els interessats que estiguen o no relacionats amb la salut a participar en una jornada d’informació, situació de salut i mapa dels actius que promouen la salut.

L’assistència serà gratuïta per a totes les persones interessades.

Les persones que desitgen participar poden telefonar al Centre de Benestar social i inscriure’s o, directament, acostar-se al Centre Cultural d’Altea la Vella. El telèfon per a la inscripció és el 966.882.702.

Per a l’edil de Sanitat, “són molts els avantatges de pertànyer a Xarxa Salut, entre elles hi ha la inclusió d’alteans i alteanes en el grup d’informació i relació creat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies a tots els alteans i alteanes”.

Avantatges de pertànyer a Xarxa Salut

Participar activament en el desplegament del IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana, obtenint l’acreditació de pertinença a aquesta xarxa.

Accedir a subvencions que des de la Conselleria de Sanitat universal i Salut publica es convoquen amb aquesta finalitat.

Participar en Jornades, Seminari i Tallers orientats a l’intercanvi d’experiències de promoció de la salut entre municipis de la CV.

Divulgar les experiències i activitats a través de l’Observatori Valencià de Salut (OVS!) mitjançant l’espai per a accions de promoció de la salut i actius o recursos que generin salut.

Obtenir resultats de millora de la salut i qualitat de vida de la població i d’entorns del municipi.

Millorar la participació, la convivència i la cohesió social al municipi.

Contribuir a la reducció de desigualtats en salut en l’àmbit local.