Aquest cicle musical, amb un atractiu cartell d’actuacions, es desenvoluparà tots els dijous de juliol i agost.

El cicle “Música A Boqueta Nit” torna, un estiu més, a la plaça de l’Aigua, així ho han anunciat la regidora de Cultura, Aurora Serrat, i el responsable de la programació musical del cicle, Juan Tomás Laviós. El cartell d’enguany reuneix 9 actuacions que tindran lloc tots els dijous de juliol i agost a les 21:00 hores.

Sobre el cicle, Aurora Serrat destacava que “aquesta iniciativa intenta implicar sempre els artistes locals, donant l’oportunitat als joves talents de mostrar el seu treball, a més de potenciar la creació de noves agrupacions. Altea té una gran tradició organitzant aquest tipus de cicles musicals posat que són molt atractius, tant per al públic local com per al visitant”.

Com ja és habitual, el cicle compta amb la col·laboració de la Societat Filharmònica Alteanense (SFA). A través de les seues diferents agrupacions protagonitzarà les actuacions del mes de juliol. En aquest sentit, Juan Tomás Laviós ha detallat la programació que enguany donarà començament el 4 de juliol, amb un espectacle de percussió a càrrec dels joves percussionistes de la SFA amb Mestre Vicent Fornés al capdavant. L’Orquestra de Pols i Pua de la SFA actuarà l’11 de juliol, “amb una selecció de bandes sonores, sarsuela, música clàssica i diferents boleros”. El 18 de juliol visitarà la plaça de l’Aigua el Sax Ensemble i el grup de clarinets de l’entitat. Tancarà el cicle del mes de juliol, el dia 25, la Orquestra Blava de la SFA.

El primer concert del mes d’agost serà el dia 1 amb l’actuació de jazz del quartet Bernard Van Rossum; als quals seguirà, el dia 8, el concert de Jonatan Penalba, que presentarà el seu treball “Soca-rel”, el qual consta de peces tradicionals poc conegudes pel gran públic, i clàssics contemporanis de cançons en valencià, amb ritmes actuals, utilitzant instruments tradicionals i moderns.

El dia 15 d’agost tindrà lloc l’actuació del trio Synergein Project que presenta “Cantos”, un programa de percussió d’estrena mundial i on s’exploren les possibilitats sonores de la percussió, un conjunt d’instruments molt versàtils. El 22 d’agost arriba a Altea el compositor, escriptor i cantautor mallorquí Joan Miquel Oliver, amb el seu nou disc “Elektra”, en el qual fa un crit per la igualtat de gènere.

El cicle musical finalitzarà el dia 29 d’agost amb l’actuació de la Jove Big Band Sedajazz, un projecte cultural i educatiu de sedajazz en el qual joves estudiants desenvolupen la seua carrera musical en l’àmbit de la música jazz.

El preu de les entrades és de 5€ per concert i s’ha establit un abonament de 15€ per a les actuacions de cada mes. La venda d’entrades i abonaments es realitzarà a l’Ajuntament d’Altea, la Casa de Cultura i una hora abans de cada actuació en la pròpia plaça de l’Aigua.

Tant l’edil de Cultura com el responsable de la programació musical del cicle han volgut convidar a la ciutadania i visitants a gaudir d’aquests concerts a l’aire lliure en un entorn singular com la plaça de l’Aigua d’Altea.