L’activitat tindrà lloc els dies 3, 4, 10 i 11 de maig i estarà certificada per la Universitat d’Alacant amb crèdits i hores de formació.

La Casa de Cultura d’Altea acull per cinquè any consecutiu el Curs de Literatura Popular, que enguany se celebrarà els dies 3, 4, 10 i 11 de maig amb el títol «Literatura popular, ciència i pensament màgic».

El curs començarà el divendres 3 de maig amb la sessió formativa «Etnociències: construïm ponts entre cultures», a càrrec de Daniel Climent, investigador i divulgador científic. A continuació, Almudena Francés, escriptora i narradora, impartirà un taller sobre «Com contar contes: entre la màgia i la ciència».

L’endemà Juanvi Martín Devesa presentarà la ruta «Superstició, tècnica i pensament precientífic en la cultura popular» i l’alumnat del curs iniciarà un recorregut pels carrers d’Altea on la màgia i la llegenda seran protagonistes.

El 10 de maig hi haurà una ponència del director de la Càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant (UA) Joan Borja, titulada «Llegendes i refranys: ciència, coneixement, màgia i superstició», i el taller «Històries que conviden a saber», a càrrec d’Adelina España.

L’11 de maig el curs finalitzarà amb el «Taller del contacontes: contar, imaginar, aprendre», dirigit pel narrador Blai Senabre, i la xarrada «Ciència, salut i cultura popular», amb el doctor en Medicina Josep Bernabeu. També hi participaran Dani Miquel i els Ma Me Mi Mo Músics amb l’espectacle «De por».

La UA atorgarà als alumnes que hi participen 2 crèdits computables en els itineraris del Certificat de Capacitació en Valencià de la Facultat d’Educació, o amb 30 hores de formació. La inscripció es pot realitzar fins a l’1 de maig, inclòs, en la pàgina web del Departament de Filologia Catalana www.dfc.ua.es.