Ahir s’inauguraven les jornades Yourope, un projecte que lidera l’Ajuntament d’Altea, a través de EuroAltea, l’Oficina de Projectes Europeus municipal, per tal de combatre l’euroescepticisme. Baix el nom: ”Unir camins per construir una millor percepció d’Europa” es reuneixen a Altea durant tres dies 8 països diferents de la Unió Europea, per tal de sensibilitzar a la joventut i a la ciutadania en general sobre el paper que juga la Unió Europea.

La inauguració va comptar amb la intervenció de l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, que agraïa la presència de càrrecs institucionals i institucions que representen i donava la benvinguda als vuit països participants: Itàlia, Eslovènia, Polònia, Grècia, Bèlgica, Xipre i Bulgària que juntament als participants d’Espanya debatran sobre l’euroescepticisme i com millorar la percepció d’Europa i la unió entre tots els països que la conformen.

Em sent molt orgullós que el meu poble, Altea, lidere aquest projecte internacional. Hem arribat fins ací perquè som uns europeistes convençuts i perquè creiem que el municipalisme és clau en l’enteniment de tots pobles que conformen la Unió Europea”, apuntava l’alcalde, que comentava també que,”des de l’Ajuntament d’Altea, l’equip de govern local ha apostat fermament per desenvolupar una xarxa de treball pro-europea amb la creació de l’oficina EuroAltea, l’oficina de Projectes europeus d’Altea que s’ha convertit en pionera i un referent a la comarca i província pel seu assessorament i orientació sobre programes europeus, tant a nivell municipal com a les empreses joves i a la ciutadania en general “.

“A través d’Yourope establirem les bases per millorar la percepció que tenim d’Europa. I ho volem aconseguir amb la implicació de tota la societat dinamitzant als agents socials, fomentant la participació activa dels ciutadans i donant resposta a les seues necessitats; afegia l’alcalde, que es manifestava convençut que “les conclusions conformaran un document molt valuós que promouran el coneixement de la història i els valors compartits europeus fonamentals, tal com recull el Tractat de Lisboa: «respecte de la dignitat humana, llibertat, democràcia , igualtat, estat de dret i respecte dels drets humans »”.

Per la seua banda Pere Lloret, responsable de l’Oficina de Projectes Europeus, centrava la seua intervenció en donar a conèixer als presents, principalment als vinguts d’altres països, el municipi d’Altea i el treball que es realitza a l’Oficina EuroAltea.

Finalment, Enric Nomdedéu, secretari autonòmic d’Ocupació explicava el treball que s’està realitzant des de l’administració valenciana per fer accessible la feina a tots els joves i empreses valencianes. Nomdedeu parlava dels projectes que el govern regional ha posat en marxa i que permeten als joves entrar al mercat laboral, com Avalem Joves.