El passat dissabte, 19 de maig, es donaven cita a la Biblioteca Pública d’Altea 60 bibliotecaris provinents de tota la Comunitat Valenciana per a celebrar una de les trobades anuals de ‘’Punt de Trobada’’, l’encontre de bibliotecaris de la Comunitat Valenciana organitzat pel Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes.

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, va ser l’encarregat d’inaugurar la jornada, que compleix la seua sisena edició, juntament amb la presidenta del Col·legi de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana, Alicia Sellés i el bibliotecari d’Altea, Ignacio Beltrán.

Al llarg del dia es van tractar diversos temes com són els moviments “maker” a les biblioteques, la inclusió social a través de la cultura i els usos dels nous espais de la biblioteca que comporta a la transformació en un nou bibliotecari.

Alicia Sellés va agrair a l’alcalde i al personal de la biblioteca la col·laboració i organització d’Altea en la trobada: “és molt important l’inestimable suport i interès de les corporacions locals amb les biblioteques públiques i en aquest cas, a més, amb la presència de la primera autoritat local’’. Sellés va destacar els ‘’magnífics canvis que s’havien produït en la biblioteca d’Altea fruit d’aqueix interès’’.

Finalment, Jaume Llinares destacava el treball en el foment i suport de la cultura des de l’àmbit municipal, en este sentit assenyalava ‘’des de fa tres anys, i juntament amb el regidor de Cultura, Diego Zaragozí, es va apostar per advocar per la cultura en tots els seus àmbits i és la biblioteca, la Casa de Cultura, el lloc del que s’està nodrint, del que naixen i es difonen eixos projectes culturals. En estos 3 anys s’han portat a terme més de 20 presentacions de llibres, més de 20 conferències, en breu comença un nou cicle de Música Antiga i Barroca i moltes més activitats que seguirem impulsant per fomentar la cultura del nostre poble’’. L’alcalde va agrair al Col·legi de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana i a la seua presidenta que triaren Altea per a celebrar la trobada.

La jornada va concloure per la vesprada en el poble antic amb “La Ruta de Carmelina” a càrrec de Joan Borja.