El passat dilluns, l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares i l’edil de Turisme, Anna Alvado, inauguraven al CEAM la jornada “Hospitalitat Mediterrània, tu ets la diferència”; posada en marxa per l’Agència Valenciana del Turisme a través de la campanya “Contagia la teua hospitalitat”.

A la inauguració han  participat també Joaquín Valera, tècnic de l’Agència Valenciana del Turisme i Tono Franco, director de “Globaldit”, empresa responsable de desenvolupar les jornades.

A la sessió, va assistir una àmplia representació del sector turístic i empresarial de la nostra localitat, des d’empreses nàutiques, càmpings, hotels, associacions comercials, guies turístics, membres del Consell de Turisme, club de golf, comerciants, hostalers, etc., la presència ha volgut agrair la Regidora de Turisme, “ja que la majoria han deixat els seus treballs per poder assistir i m’enorgulleix veure que aquests sectors tan rellevants per a l’economia local, consideren importants aquest tipus d’accions”.

“L’objectiu d’aquestes jornades és fer de l’hospitalitat un valor diferencial davant el mercat turístic nacional i internacional. S’estan realitzant jornades de sensibilització en les principals destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana i des de la regidoria ens vam oferir per ser seu d’una d’aquestes jornades, ja que Altea és un referent turístic important de la nostra comunitat “; ha apuntat Alvado.

Per la seua banda, l’alcalde, Jaume Llinares, qualificava de “recurrent el tema de l’hospitalitat com diferencial en l’oferta turística a l’hora de ser competitius en un sector bàsic i únic com és el sector turístic, el més important de la nostra economia. S’han utilitzat moltes vegades campanyes de qualitat en el servei, de millores en el conjunt de l’oferta, però crec que mai s’havia treballat l’hospitalitat com s’està fent en aquesta campanya. El concepte és innovador, diferent i amb una visió encertada de preparar per ser competitius turísticament a nivell de l’hospitalitat “.

“Tenim molts recursos que ens fan únics, entre d’altres bones coses, però segur que tenim un component de personalitat diferent que ha fet que la gent ens valore i que ens fa estar reconeguts entre els 10 primers municipis del territori nacional”. Ha conclòs l’alcalde.

En representació de l’Agència Valenciana de Turisme, Joaquín Valera ha explicat que l’Agència ha posat en marxa la campanya “Contagia el teu Hospitalitat” una iniciativa adreçada a recordar i promoure el caràcter obert, inclusiu i amigable de milers de prestadors de serveis turístics de la Comunitat Valenciana. Un projecte que es compon de 270 accions de divulgació, sensibilització, conscienciació i formació per fer de la Comunitat Valenciana la destinació hospitalari de la Mediterrània.

Un cop finalitzada la jornada, han estat moltes les persones interessades en realitzar aquests cursos sobre l’hospitalitat en els seus establiments i empreses.