Miguel Ortiz i Jesús Ballester, relegats per Mari Pepa Rostoll i Rocío Gómez

Per fi sembla que el PP està prenent-se “seriosament” la revisió del Pla General. La primera mesura que han pres ha sigut apartar a Jesús Ballester i Miguel Ortiz dels espais de participació on es tracta el tema i designar a Mari Pepa Rostoll, secretaria del grup popular, i Rocío Gómez com a representants en estos fòrums. Suposem que pensen que aportaran més propostes que els anteriors.

És curiós que tot eixe interès en el Pla General portara a Jesús Ballester i Miguel Ortiz a deixar l’urbanisme local en mans de Carolina Punset en l’anterior legislatura. Així, van passar 4 anys repetint com un mantra que tot era culpa de la regidora de Cipal, que estaven lligats de peus i mans i que no podien fer res. La culpa, van dir, era també dels votants per no haver-los donat la majoria absoluta.

Hi ha dos qüestions que hem de saber:

La primera és entendre el per què del nerviosisme i agressivitat que transmet el portaveu del PP, Jesús Ballester, que el porten a mentir sistemàticament, a practicar una política deslleial i a oblidar-se de l’interès general. I hi ha només una resposta a esta pregunta: perquè només pensa en el benefici polític de les seues mentides i a traure rèdit per a guanyar les eleccions, oblidant que el nostre deure és treballar en benefici del poble.

La segona qüestió és molt simple: al PP mai li ha interessat l’urbanisme ni la planificació del nostre poble, només estava interessat en el negoci que este generava. Per això, la gran aportació del PP a l’urbanisme alteà va ser intentar modificar el PGOU per a urbanitzar el riu Algar, quan Altea ja comptava amb sòl urbanitzable esperant ser desenvolupat en Carbonera, Pontet o Cap Blanc. I si no podien fer negocis -i tenint en compte que és un àrea molt complicada-, era preferible que altres, com la Sra. Punset, es cremaren en l’intent.

Ara les coses han canviat, com apunten alguns tècnics que han mostrat el seu interès en la regeneració del front litoral: per fi a Altea es parla de planificar un model de poble per al futur. Perquè, en estos dos anys de treball, hem aportat, a través dels concursos realitzats o del document per a l’Estratègia, més propostes per a incorporar al PG que el PP en tots els anys que ha governat.

De veritat, agraïm que Jesús Ballester confie tant en les propostes d’este govern i ens considere capaços de resoldre en 2 anys i mig el que, per covardia i comoditat, no han sigut capaces de fer en tants anys. Gràcies per la confiança.

La revisió del Pla General és un treball complex i difícil que ha de donar solució als problemes actuals i que podem resoldre a mitjà termini. És inacceptable presentar un document en el qual no s’afrontaven problemes com la connexió sud a l’autopista, la ronda interna, la mobilitat urbana, la connexió amb Altea la Vella i la millora dels seus accessos, la viabilitat de plans com ExpoAltea, la solució per al C/La Mar o el futur del nostre front marítim, sense oblidar la protecció del medi ambient i el patrimoni.

La nostra responsabilitat ara és intentar donar resposta a eixes mancances que manifesten els informes negatius que va rebre el document presentat per PP i Cipal. Clar que podríem haver fet el mateix i no entrar en un tema tan complicat, però açò sí que hauria causat una paràlisi en el Pla General. Es repetirien els informes negatius i no s’aprovaria mai. Nosaltres ens neguem a treballar així, practicant la demagògia.

Hem de ser conscients de que està en joc, ni més ni menys que la planificació del nostre model de poble i el seu creixement. El nostre treball és tractar de concloure un document realista, que siga el resultat de la participació pública , ampliada a l’inici de la legislatura per a donar més oportunitats a la ciutadania de conèixer-lo i contribuir a la seua millora. Un document treballat amb els organismes que l’havien informat negativament i que, en definitiva, responga a a les necessitats del nostre poble.

És un assumpte tan important que sabem que hem d’anar pas a pas i amb arguments. Disposarem dels terminis que preveu la llei de la manera que millor convinga als interessos del nostre poble i creiem que seria bo que en les pròximes eleccions es legitimaren, o no, eixes propostes.

Vostès tindran l’última paraula…