El Centre Cultural Gadea llueix des d’ahir la placa que l’identifica com a seu de l’Aula Universitària de la Universitat d’Alacant. Un distintiu que era descobert per l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares i el rector de la UA, Manuel Palomar. L’acte ha comptat també amb la presència dels regidors de Cultura, Diego Zaragozí i Educació, Vicenta Pérez; la secretària general de la Universitat, Esther Algarra i el vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés; el director de la Càtedra Enric Valor, el alteà Joan Borja; l’escultor Pepe Azorín i la família d’Enric Valor.

En el transcurs de la iniciativa, l’alcalde de Compromís ressenyava que “es tracta d’un acte simbòlic i de continuïtat del treball i la col·laboració que s’està duent amb la UA des de fa molt temps” i agraïa l’actitud de la UA “de posar-se a disposició l’Ajuntament en totes les coses que els hem demanat i des de l’Ajuntament hem fet el mateix, impulsant les seues activitats a les Comarques perquè siguen més properes als ciutadans “.

Jaume Llinares recordava que en breu a la Casa Gadea “es farà una actuació de remodelació amb l’ajuda de la Generalitat que la millorarà, després de 5 anys tancada. Ara ja té una activitat continuada tant de la UA com de la Universitat Miguel Hernández i esperem que això siga una continuació del treball i esforços que estem fent en pro de la cultura del nostre poble i el nostre País”.

Per la seua banda, el rector de la UA, Manuel Palomar ha destacat la “confiança mútua entre les dues institucions” que es veu plasmada al llarg de l’any a la “gran quantitat d’activitats que duen a terme en comú”, però d’una manera especial, ha assenyalat “per la coincidència en els valors de difusió de la cultura popular valenciana i especialment per la figura del mestre Enric Valor”.

“La placa que vam descobrir -ha apuntat Palomar- representa tots els valors que compartim i els anhels de dur a qualsevol lloc de les nostres comarques la Universitat d’Alacant a través de la investigació, la formació i la difusió de la cultura”.

Abans de l’acte de descobriment de la placa s’ha reunit a la seu de l’Aula Universitària, Vila Gadea, la comissió de seguiment de la Càtedra Enric Valor de Cultura Popular que dirigeix ​​Joan Borja i que formen, a més de la UA, els ajuntaments d’Altea i Castalla.

Vila Gadea ha acollit també, en finalitzar l’acte, el lliurament de dues obres de l’artista Pepe Azorín a Altea amb Enric Valor com a protagonista: un retrat de l’activista valencianista i cultural i una pintura de les mans.