Conclou l’any de celebracions del 400 aniversari de la Carta Pobla d’Altea amb tres importants cites culturals

Tal dia com hui, tenia lloc la Sessió Plenària Extraordinària que de forma institucional inaugurava la celebració del 4t Centenari de la signatura de la Carta Pobla d’Altea en 1617. Celebració que s’ha prolongat durant tot el 2017 amb diferents activitats i que conclourà oficialment amb la presentació dels llibres “Herència Mediterrània” d’Ana Zaragoza i Juanvi Martín, hui dijous a les 19: 30h a la Casa de Cultura i “Matèria d’Altea” de Jaume A . Martínez, demà divendres a les 20:00, també a la Casa de Cultura; a més de la gala-concert que oferirà la Banda Simfònica de la Societat Filharmònica Alteanense dissabte que ve 13 a Palau Altea a les 20h, a la que s’estrenarà l’obra “La Casa de la Mar” de Jaume F. Martins.

Moltes i molt variades han estat les accions que des de l’àrea de Cultura, principalment, s’han disposat al llarg del 2017 per a celebrar tan important efemèride per a Altea com a poble. Concurs del disseny del logotip del 4t Centenari, xerrades, presentacions d’obres literàries, exposicions, concerts, Certamen Internacional de Bandes dedicat a aquesta cita amb la història, entre d’altres, han estat les activitats que els alteans han pogut gaudir a partir d’aquest Ple institucional celebrat a la Plaça Carmelina Sánchez Cutillas fa just hui un any. Ple al que va assistir, a més de la corporació municipal, el President de les Corts Valencianes, la consellera d’Habitatge, els rectors de les universitats d’Alacant i Miguel Hernández d’Elx, ex alcaldes i regidors del municipi i més de 200 alteans i alteanes que no van voler perdre tan cèlebre cita.

Un any després, fa tan sols uns dies, Cultura presentava els actes de cloenda del Centenari i el regidor de Compromís,  responsable d’àrea, Diego Zaragozí, valorava positivament el desenvolupament de les activitats objecte de la celebració, “tant per la bona acollida que han tingut, com pel contingut “. “Han sortit a la llum investigacions i noves obres, que quedaran per sempre en l’hemeroteca del nostre municipi, aportant nous coneixements sobre la nostra història”, ha declarat Zaragozí