Divendres passat, a l’espai cultural de Vila Gadea, tenia lloc la primera presa de contacte entre l’alumnat que assistirà al Programa d’Estudis Propis en Comunicació, Llengua i Mediació Cultural de la Universitat d’Alacant, que s’impartirà a Altea durant el present curs 2017-2018 i el director d’aquests estudis, Joan Borja. Cita inaugural que no van voler perdre l’alcalde Altea, Jaume Llinares i l’edil de Cultura, Diego Zaragozí; que han coincidit a ressaltar l’important que és per a Altea comptar per primera vegada amb uns estudis d’aquest tipus.

Durant l’acte inaugural, l’alcalde de Compromís, es manifestava content i satisfet que “Altea tingui cada vegada més presència al món educatiu de les nostres comarques. Estem treballant per a participar d’aquestes activitats, compartir inquietuts i potenciar la relació entre la Universitat d’Alacant i el nostre municipi posant a la seua disposició els recursos de què disposem perquè tots vosaltres en gaudiu”.

A més, Jaume Llinares es dirigia als alumnes presents animant-los a gaudir i aprofitar aquesta oportunitat ja que “s’impartirà un contingut atractiu”. “La UA cada vegada té més presència al nostre municipi. “La Càtedra Enric Valor oferirà aquesta i altres activitats i esperem ser capaços de coordinar molts altres estudis en aquest espai que a poc a poc s’anirà adequant a les necessitats”; concloïa el primer edil alteà.

Per la seua banda, el regidor de Cultura agraïa especialment a Joan Borja l’intens treball que ha destinat a preparar aquests estudis de Màster en Comunicació i Mediació Cultural; Especialista en Comunicació i Mediació Lingüística i Expert en Comunicació i Gestió Cultural.

“Aquest és un meló que s’acaba d’obrir que estic segur que es farà molt dolç gràcies a la feina del director, la qualitat del professorat i l’interès dels alumnes”; declarava el responsable municipal de Cultura.

I com com explicava Joan Borja, “és la primera vegada que la Universitat d’Alacant, a través de la Càtedra Enric Valor en aquest cas, oferirà unes titulacions reglades fora del campus de la Universitat d’Alacant i la Marina Baixa. És una aventura que mai havíem iniciat i hem dedicat moltes hores per oferir un programa atractiu, fitxar un equip de gent que ofereix garanties d’èxit, sense desatendre primeres espasas locals com Mamen Asencio, Joan Vicent Martín i Josep Vicent “

El màster, que estarà dirigit per Joan Borja i coordinat per Vicent Vidal, compta en aquests moments amb 19 inscrits, segons les dades ofertes per Borja.

Joan Borja ha agraït a l’Ajuntament d’Altea, la cessió de Vila Gadea com a espai ja que es tracta d’un lloc “mític per a l’imaginari dels valencians. Un espai que té un origen universitari, que va ser creat i dissenyat per una persona que va ser rector de la Universitat de València en el segle XIX i aquí ens envolten 20.000 metres quadrats d’autenticitat mediterrània la casa de la mar, per davant de l’Illa d’Altea, el Morro Toix, el Penyal d’Ifac i la Serra de l’Albir. No sé què passarà, bé sí, però el bonic d’un principi de curs són les incerteses que compartirem al llarg dels propers mesos “.