Les activitats commemoratives del 9 d’Octubre s’ampliaren enguany als dies 7 i 8  amb activitats per a públic infantil a la vesprada de dissabte a partir de les 17:30 a la Plaça de la Pau i un passeig pel municipi el diumenge pel matí; a més de les tradicionals carreres populars. Així ho han donat a conèixer el regidor de Festes i Seguretat Ciutadana, Vicent Ripoll i el també  regidor  de Compromís Pere Barber, responsable d’Esports i Joventut.

Segons els detalls aportats per Ripoll, dissabte a la vesprada, a partir de les 17: 30h a la Plaça de la Pau, Rubén Suárez i Tinna Pla presentaren “canta, juga, balla … poesia!” i a posteriori, sobre les 18: 30h es va oferir un  berenar i tallers a càrrec de Projectes Educatius. “Hem volgut ampliar les activitats als dies 7 i 8 encara que les principals es duguen a terme el dia 9, dia de la nostra Comunitat Valenciana”, ha explicat l’edil de Festes, qui ha comentat que “és una vesprada perquè els nostres nens comencen a conèixer la nostra cultura i la nostra identitat com a poble “.

Per la seva banda,el regidor de Compromís,. ha indicat que “fins ara només es celebrava la carrera del 9 d’octubre i aquest any s’ha ampliat aquesta celebració per commemorar una data tan especial per als valencians i valencianes”.

Pere Barber ha dit que el dia 8 diumenge es va portar a terme una passejada pel municipi, conduït per l’historiador alteà Juanvi Martín,eixint des del carrer 9 d’Octubre a les 10: 00h i acabant en la Plaça la Canterería amb un aperitiu per als assistents.

Pel que fa al dia 9 d’octubre, Barber ha revelat que, a més de l’habitual carrera de 10Km, es va  organitzat una altra de 5Km. Les dues eixien des de  la Plaça de l’Ajuntament a les 10:00h. En finalitzar van tindre lloc les carreres per a nens, aproximadament a les 12: 00h. La jornada va concloure amb el lliurament de trofeus, l’actuació del Grup de Danses Tradicionals de Polop  “El Porxet” i la colla “El Pinyol de Callosa” i un aperitiu, a partir de les 13: 00h.

 

Tots dos edils han agraït a la població la seua participació en la celebració del 9 d’octubre i en les diferents activitats organitzades des del Consistori.