Serà aquest pròxim diumenge 27 d’agost, en l’etapa alacantina que unirà Oriola i el Poble Nou de Benitatxell. Els ciclistes podrien creuar la N-332 al seu pas per Altea sobre les 15:50 hores.

La caravana de la “Vuelta” Ciclista a Espanya tornarà a passar per Altea, com ja fera l’any 2015. Serà també en diumenge, el 27 d’agost, tal com ja succeïra fa dos anys, en una etapa que discorrerà íntegrament per la província d’Alacant entre les localitats d’Oriola i el Poble Nou de Benitatxell.

Recordar que la ronda espanyola arranca demà dissabte 19 d’agost en la localitat francesa de Nimes, i com és tradicional, acabarà a Madrid el pròxim 10 de setembre. La Volta comptarà amb 21 etapes i un recorregut total de 3.324 quilòmetres.

Els afeccionats al ciclisme i a l’esport en general estan d’enhorabona perquè veuran passar prop de casa una de les carreres per etapes més importants del món, que enguany torna a comptar amb una inscripció espectacular. Al guanyador en 2016, el colombià Nairo Quintana (Movistar Team), se sumisca la participació de Chris Froome (Sky), guanyador de les tres últimes edicions del Tour de França i al que solament li falta el triomf en la carrera espanyola, en la qual ha aconseguit tres segons llocs en la classificació general.

Però enguany la Vuelta tindrà un al·licient més com serà el comiat com a ciclista professional d’un dels grans de tots els temps com és Alberto Comptador (Trek-Segafredo), amb dos Tours, dos Giros i tres Vueltas guanyades a les seues esquenes, i que en el seu comiat espera fer un bon paper abans de penjar definitivament la bicicleta.

La 9º etapa de la Vuelta està previst que passe per la N-332, al seu pas per Altea, sobre les 15:45 hores en l’horari més ràpid o sobre les 15:59 en l’horari més lent, segons l’organització. Amb més d’una hora d’antelació al pas dels ciclistes, està previst que passe també la caravana publicitària de la carrera.

L’edil d’esports d’Altea, Pere Barber, animava a tots els veïns de la localitat a eixir al carrer diumenge que ve 27 d’agost, i aplaudir el pas dels ciclistes per Altea. Per a Barber, “serà una ocasió única poder veure d’a prop als millors ciclistes del món que participen en la Vuelta. A més com ja va pasar en 2015, l’etapa té un bonic final en el dur ascens a l’Alt de Puig Llorença al Poble Nou de Benitatxell, on segur es disputaran el triomf d’etapa”.

El regidor de Compromís, també va voler recordar a tota la ciutadania, que eviten en la mesura de les seues possibilitats transitar pel recorregut de l’etapa, en les hores prèvies, “la N-332 se sol tallar amb bastant antelació al pas dels ciclistes, i els encreuaments i semàfors d’Altea estaran ja controlats per la Policia Local d’Altea, així que la millor forma de facilitar el seu treball i evitar cues innecessàries és no circular durant aqueix migdia per la zona”, va destacar Pere Barber.