També han estat premiats amb aquest guardó Europa Press, Diari Información i Antena 3.

Suposa el reconeixement al compromís dels mitjans de comunicació en la defensa del Castell de l’Olla i la seua perdurabilitat.

El paper dels mitjans de comunicació a l’hora de difondre el Castell de l’Olla ha estat fonamental per donar a conèixer aquesta festa del foc i el mar nascuda fa 31 anys en honor a Sant Llorenç. En aquest sentit, reunida la Junta Directiva de la Confraria Castell de l’Olla, ha decidit concedir a Ràdio Altea, Europa Press, Diari Información i Antena 3 la nova distinció ‘Illeta d’Or’.

La contribució d’aquestos mitjans en nom de difondre els valors culturals, turístics, etnològics i d’arrelament ha estat fonamental. Aquestos mitjans de comunicació han tingut un vincle molt estret amb aquesta festa i han propagat tots i cada un dels actes festius: des de la proclamació del pirotècnic, l’autor del cartell i del text poètic; l’acte de presentació dels mateixos i la retransmissió de la nit màgica de cada segon dissabte del mes d’agost.

Per a l’edil de Comunicació i Noves Tecnologies de l’Ajuntament d’Altea, Pere Barber, aquest guardó atorgat a Ràdio Altea suposa un reconeixement a aquest mitjà municipal amb vocació de servei públic que ha informat de tot l’esdevingut en la festa del Castell de l’Olla des de les primeres emissions de Ràdio Altea a principis de la dècada del 90 del segle passat. El regidor de Compromís Pere Barber, mostrava el seu agraïment a la Confraria del Castell de l’Olla per aquest reconeixement i destacava ”el paper fonamental de Ràdio Altea al llarg d’aquestos anys a l’hora de difondre el Castell de l’Olla”. Ràdio Altea i l’equip humà que la compon han tingut un vincle molt estret amb aquesta festa i han comunicat tots i cadascun dels actes que la componen: des de la proclamació del pirotècnic, l’autor del cartell i del text poètic; l’acte de presentació dels mateixos i la nit màgica de cada segon dissabte del mes d’agost”. Per això, l’edil ha volgut dedicar aquest premi ”a tots els professionals que han treballat a la ràdio municipal, tant als actuals com als que ja no hi són”.

La Confraria vol agrair el treball en equip d’aquestes empreses i el seu compromís amb el Castell de l’Olla, un compromís que es vol enaltir i felicitar. Per al president de la Confraria, José Pérez Gorgoll: “hem volgut que aquesta primera edició de la ‘L’Illeta d’Or’ siga un reconeixement als periodistes el treball moltes vegades no es valora i és fonamental pel rol social que desenvolupen . Estàvem en deute amb ells, per això hi ha hagut unanimitat en la Confraria”.

Segons Pérez: “El Castell de l’Olla és molt més que un esdeveniment pirotècnic. En ell, i al llarg d’aquestos 31 anys, han participat més de 50 artistes i intel·lectuals de molt prestigi que han elaborat els cartells i els textos literaris. 5 pirotècnics han deixat la seua empremta en el cel d’Altea i centenars de persones han col·laborat en el seu desenvolupament. Tot això constitueix un patrimoni material i immaterial a preservar i difondre -a això han ajudat encaridament els mitjans guardonats -i d’ací l’any passat en el 30 aniversari vam comptar amb l’auspici del Centre Unesco Mediterrani. Igualment hem tingut el suport de les institucions públiques encapçalades per l’Ajuntament d’Altea, la Diputació d’Alacant i la Generalitat Valenciana i multitud d’empreses privades i particulars”.