La regidora de Participació Ciutadana, Beatriz González, i la responsable de Projectes Europeus de l’Ajuntament d’Altea (OPE), Paloma Verdú, s’han reunit a Alacant amb els responsables de l’Oficina Europe Direct a fi de demanar informació i emprendre un acostament de l’OPE a les institucions europees.

Europe Direct és una xarxa d’informació que té com a missió ajudar a entendre i resoldre preguntes dels ciutadans sobre la Unió Europa. ”Referent a això, ha explicat la nostra regidora de Compromís, la reunió s’ha centrat en com millorar en l’atenció i el servei que l’Oficina de Projectes Europeus d’Altea vol oferir als ciutadans”.

Els canals d’informació de la UE permeten respondre a nombroses preguntes dels ciutadans, des de les més generals: què fa Europa per protegir-los davant del terrorisme, què pot fer per crear ocupació o si està funcionant la garantia juvenil, fins a altres qüestions més particulars. Entre aquestes, com apuntar-se al nou Cos Europeu de Solidaritat, com participar en el programa Erasmus+ o com cursar un període de pràctiques d’FP a l’estranger. En aquest sentit, l’objectiu de l’OPE d’Altea és apropar Europa als ciutadans, entès com tots els col·lectius, i proporcionar les eines necessàries d’informació i assessorament i que la ciutadania perceba la UE amb més proximitat.

Europe Direct és una xarxa d’informació que té com a missió ajudar a entendre i resoldre preguntes dels ciutadans sobre la Unió Europa. A Espanya hi ha 45 centres Europe Direct repartits per tot el territori. Hi ha un servei central (telefonada gratuïta al 00 800 67891011 des de qualsevol lloc de la UE i per Internet en qualsevol idioma oficial de la UE) i una xarxa descentralitzada en 500 ciutats europees. Aquest servei s’encarrega de contestar les preguntes de ciutadans sobre Europa o de dirigir als serveis especialitzats. La Comissió Europea també manté altres xarxes d’informació a Espanya enfocades a públics específics, com les empreses (xarxa Entreprise Europe Network), els consumidors (Punt Europeu de Consumidors o NARIC), els joves (xarxa Eurodesk, Europguidance), el sector cultural (punt Contacte Cultural i Ciutadà) o les persones que busquen feina en un altre països de la UE (Xarxa Eures).