El regidor de Cultura, Diego Zaragozí, junt a les representats de l’associació cultural Les Batzoles, Rosa Maria Soler i Imma Ortuño, han presentat el programa de la Segona Setmana de Música Antiga i Barroca que tindrà lloc del 28 d’abril al 5 de maig organitzada per Les Batzoles amb el patrocini de l’Ajuntament d’Altea i la col·laboració de Caixaltea i Palau Altea. Una de les característiques del cicle és que molts dels concerts podran gaudir-se a l’aire lliure pels carrers del poble antic i d’altres es celebraran a Palau Altea i l’Església Parroquial.

Este cicle musical, que combina actuacions de músics locals i altres d’intèrprets internacionals, començarà el divendres, 28 d’abril, amb l’actuació del músic nord-americà Hopkinson Smith, a Palau Altea. El llaütista i guitarrista serà ‘’el plat fort’’ del cartell. En l’actualitat Smith és professor a la Schola Contorum Basiliensis de Basilea (Suïssa) i en la seua trajectòria destaca la seua col·laboració amb músics de la talla de Jordi Savall.

La programació seguirà amb Mediterrània Consort, encapçalat pel flautista David Antich, que actuaran el diumenge, 30 d’abril, a l’Església Parroquial. Com ha explicat Soler, ‘’són especialistes en interpretar música d’abans de 1750’’. El dilluns, 1 de maig, al Portal Nou, es celebrarà l’actuació de Anmusis, concert per a clarinets i corda. El dimarts, 2 de maig, també al Portal Nou, actuaran el Quintet de Vent de la Societat Filharmònica Alteanense. El dimecres, 3 de maig, al Portal Vell, tindrà lloc el concert del Duo de Bandúrria i Guitarra amb Jaume Alvado i Fernando Fernández. El dijous, 4 de maig, a l’Església Parroquial, actuarà el reconegut pianista valencià Xavier Torres que interpretarà les Variacions Goldberg, ‘’una complicada composició musical que Torres anomena <<una catedral musical>>’’, ressaltava Soler. La cloenda del cicle correrà a càrrec de l’agrupació musical Lucentum XVI, encapçalada per Pere Zaragoza, que el dia 5 de maig, a Palau Altea, oferirà el concert ‘’Música del Quadricentenari’’, que serà un homenatge al 4t Centenari que celebra Altea enguany. Totes les actuacions seran a les 20 hores. L’entrada als concerts és lliure, excepte les dos actuacions a Palau Altea, amb un cost de 15 euros l’actuació de Hopkinson Smith i de 10 euros de Lucentum XVI.

Maria Soler ha tingut paraules d’agraïment cap a Raimón Galiana, que ha sigut l’encarregat de la selecció musical, així com a la Regidoria de Cultura per la seua col·laboració.

Per la seua banda, Imma Ortuño ha indicat que el cicle és una oportunitat per apropar-se i conèixer la música antiga, ‘’per a tots aquells que encara no l’ha coneguen i gaudir-la a l’aire lliure als bonics espais del nostre poble’’.

El regidor de Compromís, ha valorat positivament este projecte on la música s’interpreta a l’aire lliure en llocs emblemàtics del poble antic, com la plaça Carmelina Sánchez-Cutillas del Portal Nou. Enguany este espai es suma com a novetat com un dels escenaris del cicle. Finalment, el regidor ha animat a ciutadans i visitants a gaudir dels concerts i de la qualitat musical que oferiran.