• les tradicionals ermites es sumen enguany dos nous espais per a la celebració de concerts, com són la capella de Vil·la Gadea i l’església de Santa Anna d’Altea la Vella

 

  • Aprofitant la commemoració del quatre-cents aniversari del naixement del poble d’Altea s’ha editat un llibret que recull la història de cadascuna de les ermites i esglésies que conformen els escenaris musicals d’aquest cicle

El regidor de Cultura, Diego Zaragozí, ha presentat el cicle de la ‘’Ruta de les Ermites’’, un cicle clàssic dins de la programació cultural de la Setmana Santa d’Altea. El regidor ha estat acompanyat pel director musical i artístic del cicle, Juan Tomás Laviós.

La ruta de les ermites comença el pròxim dia 6 d’abril i es celebrarà fins al 15 del mateix mes. Enguany, com a novetat, s’han afegit dos nous espais a les tradicionals ermites per a la celebració de concerts, com són la capella de Vil·la Gadea, on tindrà lloc el primer concert, el dia 6 (20.30 h), i l’església de Santa Anna d’Altea la Vella, on es celebrarà el segon concert de la ruta, el dia 7 (20.30 h). El cicle seguirà a l’Ermita de Santa Bàrbara (8 d’abril a les 12 h), Església Parroquial (9 d’abril a les 18 h), Ermita de Sant Isidre (10 d’abril a les 19 h), Convent de l’Olla (11 d’abril a les 19 h), Ermita de Sant Roc (12 d’abril a les 19 h), Ermita de Sant Antoni (13 d’abril a les 12 h), Ermita de Sant Tomás (14 d’abril a les 12 h) i l’Ermita de Sant Lluís (15 d’abril a les 12 h).

A més, aprofitant la commemoració del quatre-cents aniversari del naixement del poble d’Altea, el nostre regidor de Compromís, ha destacat una altra de les novetats d’esta activitat enguany, com és l’edició d’un llibret que recull la història de cadascuna de les ermites i esglésies que conformen els escenaris musicals d’aquest cicle. Diego Zaragozí ha volgut agrair el treball de l’historiador local, J. Vicent Martín, en l’elaboració  d’este llibret.

Per la seua banda, Juan Tomás Laviós, ha presentat la programació musical del cicle, que es caracteritza per la seua varietat en estils musicals. Hi haurà música de cambra, clàssica, religiosa, solistes, espanyola, contemporània i moderna. En paraules de Laviós, ‘’la programació oferirà un gran ventall d’estils de música i agrupacions que esperem que gaudisquen alteans i visitants’’.

Tant el regidor com el director del cicle han convidat a alteans i visitants a assistir a este cicle que es celebra en entorns incomparables de la nostra localitat. ‘’És un luxe poder tocar en les capelles de les ermites i esglésies d’Altea, situades en llocs molt emblemàtics i volguts, per això és un cicle tan atractiu per al públic’’, concloïa Laviós.