Des que va finalitzar la segona campanya d’excavació arqueològica al jaciment del Pontet, s’han dut a terme una sèrie de treballs de consolidació sobre les restes arqueològiques i el seu entorn. La retirada de la terrerola i la neteja de l’Escorredor han permès dur a terme una adequació de la parcel·la que ocupa el jaciment arqueològic. A més, un equip de restauradors ha realitzat una intervenció preventiva sobre les restes arqueològiques per a la seua consolidació i optimitzar així la seua conservació. L’objectiu d’aquestes intervencions és poder fer visitable el jaciment arqueològic i les restes de la qual va ser, des del segle XVIII, la primera font pública d’Altea, un element patrimonial únic a la comarca.

El passat mes d’agost es van presentar al públic aquestos treballs d’excavació que han deixat al descobert un dels descobriments arqueològics més importants de la història local d’Altea. Juanvi Martín i Pere Jaume Zaragozí dirigeixen els treballs d’excavació i neteja que s’han dut a terme gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament d’Altea, a través de la regidora de Compromís, i responsable de l’àrea d’urbanisme –que compta amb una partida destinada exclusivament a recuperació de patrimoni-, Cicle Hídric i Medi Ambient i de l’ONG de Amicitia, així com empreses i voluntaris locals.