• El parc va ser construït l’any 2002 amb una inversió de 534.000 euros que van ser finançats a través d’un conveni urbanístic amb el Grup Ballester. A més, Miguel Ortiz va construir el jardí sense tenir en compte que existia un conveni amb la mercantil Almudí per a adquirir-lo i urbanitzar-lo

La sessió plenària celebrada el passat dijous, aprovava l’inici de l’expedient de fixació d’un preu just a la finca propietat d’Almudi Altea S.A., aprovat amb els vots favorables dels grups de l’equip de govern (Compromís, PSPV-PSOE i Altea amb Trellat) i CIPAL i l’abstenció del PP. En este sentit, Imma Orozco, regidora d’Urbanisme, explicava la situació d’una de les dos parcel·les on s’ubica el conegut com Jardí de l’Argentina que, ‘’arran d’una sentència haurà de ser restablerta, en el seu estat original, a l’empresa propietària. La raó és que el govern de Miguel Ortiz va construir el parc sobre la parcel·la sense tindre en compte que no era de titularitat municipal”.

La regidora de Compromís Imma Orozco, exposava que “el parc va ser construït l’any 2002 amb una inversió de 534.000 euros que van ser finançats a través d’un conveni urbanístic amb el Grup Ballester. A banda de la qüestionable legalitat d’eixe conveni, el problema és que Miguel Ortiz va construir el jardí sense tenir en compte que existia un conveni amb la mercantil Almudí per a adquirir-lo i urbanitzar-lo. Inexplicablement, este conveni –que incloïa les dos parcel·les que conformen el parc- no va ser mai legalitzat per l’Ajuntament i, per tant, la parcel·la era privada en el moment d’ocupar-la amb esta dotació”.

La regidora d’Urbanisme considera una imprudència l’actuació del govern de l’època que ha desembocat en una sentència que obliga a retornar la parcel·la en el seu estat original als seus propietaris. A més, el fet que la parcel·la estiga qualificada com a zona verda de sòl dotacional implica que els propietaris podrien sol·licitar d’immediat la seua expropiació. Davant d’eixa situació, explica, “vam encetar una negociació amb la promotora per tal d’arribar a un acord sobre el preu. Com que no ha sigut així –la mercantil reclama vora 700.000 euros mentre l’Ajuntament la valora en uns 87.000-, se’ns demana que iniciem el procediment per a la fixació del justipreu a través del Jurat d’Expropiació.