L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ha eixit al pas de les declaracions del PP local sobre la qualitat de l’aigua i la terbolesa arran de les pluges i els dos episodis de restriccions de consum humà de l’aigua en desembre i gener.

Segons l’alcalde les acusacions del PP de no preveure les millores necessàries perquè estos casos de terbolesa no ocórreguen al poble ‘’són realment sorprenents quan han tingut un projecte de potabilitzadora des del 2007 damunt la taula. Un projecte que tenien a disposició d’ells per a poder-lo executar i es van passar 4 anys sense fer res al respecte’’. En este sentit, l’alcalde ha afegit que ‘’entenc que no s’executara en els primers anys perquè no estava la concessionària definitiva i hi havia un contenciós obert, però no entenc per a res que el mateix PP, que ha governat Altea durant 18 anys, sense executar les obres i  amb un projecte damunt la taula, ara acuse a este equip de govern, que portem un any i mig, de no haver fet les obres’’.

‘’La realitat és que nosaltres hem pres mesures des del primer dia en qüestió a les restriccions d’aigua’’, ha afirmat l’alcalde. Sobre este aspecte, el primer regidor ha afegit que ‘’també son evidents les diferències en la manera d’assumir les responsabilitats cadascun dels diferents governs. El poble d’Altea fa molts anys que pateix situacions de terbolesa i no recorde ni una sola nota informativa, prohibició o comunicat de les restriccions de Salut Pública que haja fet l’Ajuntament del PP en la seua època i això es una greu negligència i jugar amb la salut de les persones’’. ‘’Des de l’actual equip de govern, ha manifestat Llinares, en el moment que tenim episodis en els quals l’aigua no és apta per a l’ús humà (alimentació, higiene o cuinar) amb les condicions determinades per Salut Pública ho complim i ho fem públic immediatament’’.

L’Ajuntament d’Altea ha utilitzat tots els seus recursos i ha buscat ajudes dels organismes que puguen col·laborar per finançar les obres d’una potabilitzadora. ‘’El que desitgem és que Diputació i altres organismes ens ajuden a finançar estes obres i no carregar-ho tot als rebuts de l’aigua. Per això em sorprèn també que el portaveu del PP pose com a exemple el que estan fent altres ajuntaments de la zona amb la construcció de les potabilitzadores, com La Nucia, que carregaran directament este cost als rebuts de l’aigua, amb les conseqüències que tindrà per als usuaris’’, manifestava l’alcalde.

L’objectiu de l’equip de govern és que millore la qualitat de l’aigua i que en possibles futures restriccions la localitat d’Altea compte ja amb una solució per a la seua potabilitzadora.